Forumet - Hjälp mig hitta en bok

Hjälp mig hitta en bok

1118 0 23

Spana också in:

Klorofyl:

Vad gör alla superokända människor hela dagarna


Den är ju så dålig. [mad] Jag har haft den i flera år men verkligen inte klarat av att läsa klart den, och jag brukar verkligen inte ge upp böcker utan läser oftast ut dem även om de är lite dåliga. Klarar verkligen inte av den. [sad]

OnT: Jag har nu inte läst Twilight-serien, så jag kan inte komma med förslag som liknar den, men följande böcker finner jag väldigt underhållande och bra:

Sagan om Isfolket av Margit Sandemo
En serie på 47 delar, finns även 2 andra serier som hänger ihop lite med den men som verkligen inte måste läsas (faktum är att jag rekommenderar att inte göra det, åtminstone inte i ett sträck).
Väldigt bra, lite fantasyaktigt (eller jag skulle kanske säga att det är lite magiska inslag i den, men den utspelar sig i "vår" värld och så), romantik, humor, ja, lite av varje helt enkelt.
Handlar om en släkt som kämpar mot en ond förbannelse genom århundraden, är mycket bättre än vad den låter.
Jag är fullkomligt förälskad i den här serien och rekommenderar den starkt. [smile]

Är det någon där? av Marian Keyes
Chicklitt. Lättläst och underhållande, perfekt om du söker något lättsamt men som ändå känns meningsfullt och fängslande.
Handlar om en kvinna som försöker hantera att hennes make dött. Lite sorglig, mycket humor, mycket fin.

En Oväntad Semester av Marian Keyes
Även den chicklitt. Handlar om en tjej som hamnar på behandlingshem för drogmissbruk och som sakta men säkert inser att hon har problem.
Även denna innehåller mycket humor och känns ändå meningsfull, som de flesta av Marian Keyes böcker. Gillar man en så gillar man nog alla. [smile]

Shike - Drakarnas Tid av Robert Shea
Utspelar sig i någon lite äldre tidsepok i Japan/Kina. Innehåller en del samurajer, ninjor, lite krig och såklart en kärlekshistoria.
Såvitt jag vet finns det 2 böcker, jag håller just nu på med den första som är himla bra.

Naiv. Super. av Erlend Loe
Vet inte hur jag ska beskriva den riktigt. Den är bra, handlar om en norsk man mitt i en livskris/depression som studsar boll och slår på en bultbräda.
Den är fin, underhållande, lätt och djup på samma gång. Man tänker till, och får dille på att skriva listor efteråt.
Även min pojkvän tyckte att den var jättebra.

Svålhålet av Mikael Niemi
Den är rolig, underhållande och bra. Får en att tänka lite. Finns ingen kärlekshistoria om du gillar sådant. Vet inte vilken genre den tillhör, sciencefiction kanske.

Det finns så många bra böcker, jag misstänker att jag redan skrivit Wall of text här så jag ska inte skriva några fler. Vet du bara lite ungefär vad du letar efter, vad för genre eller något särskilt moment (typ "jag gillar böcker som har med droger att göra") så är det lätt att hitta böcker som kan underhålla just dig. [smile]
XMinGrönaLampaÄrDödX:

Shike - Drakarnas Tid av Robert Shea
Utspelar sig i någon lite äldre tidsepok i Japan/Kina. Innehåller en del samurajer, ninjor, lite krig och såklart en kärlekshistoria.
Såvitt jag vet finns det 2 böcker, jag håller just nu på med den första som är himla bra.


Jag har läst dem, jag tyckte de var bra.
DPope:

David Gemmell


Kablash__:

"Imorgon när kriget kom" tycker jag var bra.


Leverpastejmedgurka:

robin hobb skriver också bra


XMinGrönaLampaÄrDödX:

Sagan om Isfolket av Margit Sandemo


psykohistorik:

Testa något av Terry Pratchet.


Seal of approval

Om du gillar vampyrböcker, testa då klassikern "vampyrkrönikan"

Som inleds med interview with the wampire, fortsätter med queen of the damned osv.. En serie, kommer inte ihåg hur många.