Forumet - Hjälp mig med mitt hår

Hjälp mig med mitt hår

6765 0 50
Jag har nu burit samma frisyr (dreads) i mer än tre år, och börjar därför tröttna. De har börjat bli alldeles för långa och smala - vilket är både jobbigt och fult. Min hårbotten mår dessutom inte så jättebra just nu. Har nu för tiden alltför många dåliga hårdagar och saknar denna längd väldigt mycket:

Image

Har på grund av allt detta därför börjat överväga att kamma ut allt och klippa mig korthårig. Men jag velar, såklart. Har en rad olika alternativ på hårförändringar i mitt huvud.

Behåll dreadsen
Det känns såklart motvilligt att skiljas från mina dreads. De har blivit en stor del av min identitet och nästan inga av mina vänner har någonsin sett mig utan dreads. Det är dessutom väldigt bekvämt att inte behöva fixa särskilt mycket med håret, jag skulle nog se ganska tråkig ut utan det och så är det ju faktiskt fint när jag väl har bra hårdagar.

Försök klippa dreadsen
Mitt allra största problem med håret just nu, förutom att jag bara vill ha lite förändring, är längden. Detta skulle man kunna lösa genom att försöka klippa dreadsen på något vis. Men detta är antagligen inte särskilt enkelt att få snyggt, eftersom mina dreads smalnar av i topparna. Risken för att det hela ser knasigt och avkapat ut är nog ganska stor och en dreadsklippning skulle inte hjälpa mot mina dreads begynnande anorexia.

Kamma ut, klippa och börja om
En annan metod för att få både kortare och förhoppningsvis även tjockare dreads skulle kunna vara att börja om från början. Detta innebär alltså att jag kammar ut allt, klipper det och sedan väntar, väntar och väntar. Problemet med detta är att det tar galet lång tid.

Kamma ut och behåll längd
Då jag känner mig trött på dreads och kanske inte riktigt vågar klippa kort finns alternativet att kamma ut dreadsen och behålla längden jag har nu. Det är rätt fint med långt hår vid många tillfällen, som t.ex. när man har kläder som sitter lite dåligt (då täcker håret hälften och ingen tänker på det). Risken med detta är att det skulle se extremt tråkigt ut eftersom jag har väldigt platt och trist hår naturligt.

Kamma ut och klipp kort
En riktigt stor förändring vore att kamma ut dreadsen och klippa kort. Jag har alltid tyckt att det är fint med kort hår och det vore dessutom galet skönt. Håret torkar på några minuter (just nu tar det kanske 5 timmar) och är inte varmt, tungt eller ivägen. Problemet med detta är att jag inte har någon aning om huruvida jag passar i kort eller inte, samt att det kanske behövs en del styling - vilket är jobbigt.

Kamma ut och permanenta
Något annat jag alltid uppskattat är lockigt hår. Jag vill gärna ha lockigt, fint hår och har verkligen inte ork att locka eller fläta det hela tiden. Därför är permanent ett alternativ, mest troligen i kombination med mellanlångt hår. Problemet med detta är att risken finns att allt går dåligt och slutar med att jag får gå runt med en pudel på huvudet.

TL;DR:
Jag vill nog inte ha dreads längre, vad ska jag göra med mitt hår?

Mitt hår nu:
Image

Mitt hår uppsatt (och fettigt):
Image

Spana också in:

Ensamvargen:

Detta låter som det bästa alternativet. Även om det alltid är sorgligt att bli av med dreads.


Ja, men har jag tålamodet? [cry] Känns dessutom som att jag kanske inte borde starta på nytt eftersom jag kanske kommer att behöva ta ut dem sen när jag ska börja söka jobb och så.

hannnah:

tycker du passade jättebra i det. kanske gå till frisörgrej och fixa till dom lita om de skulle va nåt?


Nej, nej. Det skulle bli förskräckligt. Jag har aldrig virkat eller fixat dessa, och har väldigt dåliga erfarenheter av det hela.
Capture:

Ja, men har jag tålamodet? [cry] Känns dessutom som att jag kanske inte borde starta på nytt eftersom jag kanske kommer att behöva ta ut dem sen när jag ska börja söka jobb och så.


Ensamvargen:

Vänta med att kamma och klippa tills dess då?


Det jag menar är, det ser inte så farligt illa ut som det är nu så du kommer nog överleva tills den dagen kommer. [love]