Forumet - HJÄLP MIG SNÄLLA [cry][cry][cry] (sömnproblem)

HJÄLP MIG SNÄLLA [cry][cry][cry] (sömnproblem)

974 0 18
[cry][cry][cry]

Jag har vaknat ca hundra gånger varje natt utan att kunna somna om igen, jag somnar om lite lätt och sen vaknar jag.

Typ 3-4 nätter i rad har jag drömt om en och samma person som jag inte vill drömma om för jag tror att det är sant och sen blir jag sårad när dete j är sant.
JAG VILL KUNNA SOVA NORMALT OCH INTE VAKNA SOM ETT CP VARJE NATT OCH VAKNA FLERA TIMMAR INNAN JAG BÖRJAR SKOLAN. VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ MIG???????

HJÄLPER PILLER????????????

Spana också in:

poop:

har ingen aning. vill bara kunna sova normalt. sova en hel natt utan att drömma som en galning och vakna trehundratrettionio gånger


ok
Då är det nog något som stör dig psykiskt som får dig att reagera såhär.
Vill du inte kolla upp det kan du försöka göra de fysiska förutsättningarna så bra som möjligt i alla fall.
Försök utröna när du sover som bäst.
Se till att ha det tyst, mörkt och svalt.
Varva ner så mycket du kan på kvällen och gå igenom det jobbiga dagtid.
Om något stör dig på natten, ha ett block vid sängen och testa om du förstår problemet tillräckligt för att kunna skriva upp det "till senare".
Ha inte en massa aktiviteter för dig i sängen (hahe), den är till för att sova (och ev sexa) i. Sängen ska vara en lugn plats som man kopplar till avslappning.
Ha bra rutiner.

Ja.
poop:

obs det är jenny underlig osvosvosv


SLUTA BYTA NICK DET ÄR VÄL KLART ATT JAG INTE FATTAR DÅ [sad]

Men, ring öppenvården, säg att du har akuta sömnproblem, berätta hur länge det har pågått och hur mycket det påverkar din vardag negativt, och så får du förhoppningsvis en remiss!

Andra småtips är: inget med koffein i får intages efter klockan 15, sitt inte länge framför datorn, ha datorn avstängd minst en timme innan du ska gå och lägga dig, se till att sovrummet är välstädat (det lugnar mer än man tror undermedvetet) och om du inte kan sova eller vaknar massor med gånger så låt bli att stressa, det gör det värre!