Forumet - Hjälp! Min dator är ganska seg

Hjälp! Min dator är ganska seg

1760 0 12
Hej!

Jag har en dator som är ganska seg och den är köpt för bara 2 månader sen från komplett.se. Jag funderar på att byta RAM minne eller något så att den ska fungera bra.

Här är datorns information:

Service Pack 1
Tillverkare: ASUS
Modell: Eee PC
Klassificering: 2,4 (Prestandaklassificering)
Processor: Intel(R) Atom (TM) CPU N455 @ 1.66 GHz
Installerat minne (RAM): 1,00 GB
32-bitars operativystem.

Vad kan jag göra för att få den och bli snabbare? Känns som att den bara arbetar en sak i taget. Om det är 2-3 saker samtidigt, får den panik. Idiot dator. Vad ska jag göra?! Help me please [smile]

Spana också in:

FjollaN91:

Processor: Intel(R) Atom (TM) CPU N455 @ 1.66 GHz


Jag hittade problemet.

FjollaN91:

Vad kan jag göra för att få den och bli snabbare?


Köpa en ny, och se till att göra lite research den här gången. Lämna gärna över det hela till en kunnig bekant. (Vilket är lättare sagt än gjort, eftersom nio av tio "kunniga" i själva verket inte kan någonting alls.) Atom-processorer är på tok för sega för det mesta, och att köra Windows 7 på en är rent vansinne.

FjollaN91:

Men tror du att byta RAM-minne ska hjälpa?


Kanske. Windows 7 suger i sig allra minst fyra gig, och eftersom det är en Atom du sitter med är det även taket för du kan dra nytta av. Snabbt kommer det i vart fall aldrig att gå.
Installera Ccleaner och städa systemregistret samt filer så kommer den bli lite snabbare. Men du bör absolut bygga ut minnet till 2GB tyvärr klarar de flesta EEE inte mer än 2GB då den bara har en minnesslott. Om du har tur så kanske den klarar en 4GB sticka. Dock är DDR2 so-dimm stickorna på 4GB ganska dyra.