Forumet - Hjälp min dator börjar omansluta hela tiden .

Hjälp min dator börjar omansluta hela tiden .

96 0 6
Såhär är det. Min dator har några år på nacken (acer aspire 1690) men har aldrig krånglat mer än att jag och min bror kunnat lösa det gemensamt. Men nu är det en grej jag inte blir klok på.

För någon månad sedan började mitt internet att krångla. Är inte överhaj på dethär med datorer så försöker förklara så gott de går. Vi har en router och fem stycken datorer i familjen. Alla andras anslutning fungerar som den ska. Därför antar jag att det är min dator det är fel på. Internetet fungerar precis som det ska i kanske runt fem minuter. Sedan tappar datorn anslutningen på något sätt och står och omansluter flera gånger på raken jättesnabbt. Om man bara väntar och låter den fortsätta går det ej gå in på någonting , men trycker man på reparera så upprättas nätverket igen och så funkar det ytterligare fem minuter innan det börjar krångla igen . Såhär håller det alltså på. Jobbigt värre om man ska försöka ladda förra veckans tv-program eller vara inne på msn.

När detta började provade jag att omformatera datorn, men problemet fanns kvar. Sedan provade jag även att ladda ner nya drivrutiner, men inte heller det funkade. Jag har hört att man kan ha static ip men har inte lyckats prova och vet inte heller hur man gör eller om det kommer lösa dethär.

Skulle bli väldigt glad och tacksam om någon skulle komma med nånting jag kan prova som kanske kan lösa dethär . Hjälp !
VANiLJPULVER:

Jaa, det gör vi :) men rummen ligger typ vägg i vägg så jag är kanske 7 meter från routern :)


Antagligen finns det något annat som stör din dator, prova att byta kanal. Det kan du göra i routerns inställningar. Vet du inte hur man kommer dit så står det i manualen. Har du slängt manualen så finns den att ladda ner på tillverkarens hemsida.

Spana också in: