Forumet - Hjälp min kanin att överleva

Hjälp min kanin att överleva

306 0 22
Jag är ensam hemma hela helgen och jag suger på att komma ihåg när jag ska ge min kanin mat.
Hon ska ha..

grönsaker kl 12.00
Knäckebreöd kl 16.00
Pellets kl 20.00
Hökaka kl 23.00
Pellets kl 07.00


Om någon klistrar denna tråden och varje gång någon kikar in här så kan man skriva här i och påminna mig, för annars kommer min kanin få anorixia.

Picture 087.jpg

Spana också in:

m3lis:

kanman ha larm där?


Ja, klart man kan. Min epostklient agerar även kalender, alarmhanterare, o.s.v. Där brukar jag sätta larm när det är saker jag ska komma ihåg. Då ser jag dem dels i kalendern på min klocka, samt i själva epostprogrammet.

Jag är inte säker, men Windows Vista/7 har väl också stöd för något liknande? De har ju i alla fall en kalender, så då känns det ju konstigt om man inte kan lägga in saker i den.
m3lis:

Knäckebreöd kl 16.00


m3lis:

Hökaka kl 23.00


Varför i hela friden ger du den knäckebröd och vad är en hökaka? [tard]

Mina kaniner äter:
-FRI TILLGÅNG TILL HÖ OCH VATTEN (det är det ABSOLUT viktigaste, ett MÅSTE.) Det ska vara sådant "stråigt", tjockt hö, ej hårdpressade kuber.
-1/2 dl pellets av hög kvalitet, mer när de växer och mindre om de blir feta. (egentligen heeelt onödigt om man inte har en kanin som har svårt att hålla hullet)
-Lite olika sorters grönsaker.

Det är nog allt, ibland någon kaningodis eller så.

Underlig:

min systers kanin har en skål med mat helatiden som den kan äta ur om den vill det


Låter inte speciellt hälsosamt. [n]

framtidstron:

varför gör du inte som underlig och bara fyller en skål med mat den kan äta ur när den vill? Om du köper torrfoder för gnagare så kommer det inte bli gammalt i skålen.


MEN KANINER ÄR JU FÖRFAN INTE GNAGARE. Antar att du syftar på sk. "gnagarblandningar" det är ungefär som att ge ett barn smågodis och chips varje dag till mat... Inte så hälsosamt med andra ord, kaninpellets (alltså endast pellets, inga frön, inga torkade sockrade grönsaker) från granngården (inte för slaktkaniner) är det enda vettiga man kan ge. Egentligen är det helt onödigt om man har ett bra hö.