Forumet - hjälp ska snart börja skolan igen!

hjälp ska snart börja skolan igen!

1541 0 3
Hej det är såhär att jag inte gått i skolan på tre hela år och då har jag flyttat o det har vart som om jag tagit en "paus" från livet men nu när jag ska börja skolan igen efter jul. Väcker det massa tankar som vem är jag? Vad vill jag med mitt liv egentligen? Och jag blir så sjuukt förvirrad. Under 3 år har jag bara suttit hemma framför datorn o kollat serier o bara inte gjort nånting. Jag får typ damp o tänker shiit jag har slösat bort hela mitt liv! Jag har lixom glömt vem jag är. Vad jag tycker om att göra, vad jag brukade tycka om att göra o när jag försöker tänka bort minns jag ingenting utan jag minns bara 2 år innan jag slutade gå till skolan och det jag minns av de åren är att jag mådde sjuukt dåligt o hamna bara i problem helatin. Jag blir sjuukt stressad nu när jag får reda på att om knappt en månad måste jag börja skolan igen o jag måste börja i 8an trots att jag nästan är 17. Jag mår så sjukt dåligt nu när jag tänker på det speciellt för att jag inte vet vem jag är. Skulle nån kunna hjälpa mig med att ta reda på det?

Inga kommentarer

Tråden har 3 svar. Sortera efter:
Det är ju svårt för oss att veta vem du är men jag tror att du kommer finna dig själv när du börjat skolan. Det kommer att vara jobbigt i skolan i början men du kommer att må bra efter några månader. Hoppas allt löser sig! Glad
Du behöver i alla fall inte känna att du slösat bort ditt liv riktigt ännu, med tanke på att du är 17 år. Kan säkert kännas bittert att börja om i åttan då förvisso, men samtidigt så tror jag på den här klyschan om att man mår bättre av sysselsättning i största allmänhet. Glad
Det är inte det lättaste att hitta sig själv, jag vet. Om du har svårt att hitta vad du gillar, börja istället med vad du ogillar. Man kan ibland behöva börja i andra änden. Ett annat tips är att börja fundera över t ex 3 ting i ditt liv som betyder mest för dig. Sen funderar du vad som betyder näst mest, och näst näst mest. Till slut har du byggt upp en känsla av vem du är.

Det kan bli jobbigt i början med skolan, men så är det med allt nytt. Du har inte slösat bort någon tid, du behövde ta den tiden för att återhämta dig och må bättre.