Forumet - HJÄLP SNÄLLA muntlig redovisning imorgon!!!!!!

HJÄLP SNÄLLA muntlig redovisning imorgon!!!!!!

2113 0 12
ja nu är det så har att jag har en muntlig redovisning imorgon med två av mina kompisar. Det hade ju kunnat gå bra om du nu inte vore så att jag har svår social fobi och inte klarar av att stå så och prata inför klassen! Min kropp börjar skaka, detta gör så min röst skakar, jag är så nervös att jag knappt kan läsa en mening utan att bli andfådd.

Så snälla peppa upp mig nu så jag klarar detta! tips hade varit jättebra, snälla hjälp mig!

tack i förhand
// Alex
1 1hd:

tycker inte din lärare borde tvinga dig att stå där om du har den diagnosentipset jag har är att tänka att typ ingen lyssnar ändå


ne min lärare har inte tvingat mig, jag måste göra detta dels för att jag inte kan svika mina vänner, dels för betyg och att det ingår en muntlig presentation i de nationella proven så jag måste öva mig :/

de ser ju ändå att jag är nervös tyvärr :/

Spana också in:

alexus:

tack! det var en riktigt bra sporre!


Jo men seriöst jag tyckte det var jobbigt men sedan kom jag på att folk ändå inte lägger märke till om man är nervös för alla oroar sig över sitt. När man är klar känns det så himla skönt och när man känner att man kan det man pratar om kan man njuta av att man klarar det så bra istället för att vara seriös.

Ett bra tips är tänka på att de i klassen faktiskt är dina vänner, och du ska bara förklara något för dem precis som du gör när du berättar för en kompis vad du gjorde i helgen osv.
brukar tänka som ehd att:
ingen lyssnar

samt att alla är lika nervösa. den kaxigaste tjejen på gymnasiet stod och fladdrade med pappret för att hennes hand skakade så mkt.

tkr nästan det verkar vara ett "allmänt" problem att vara nervös inför redovisningar (har dock inte så mkt problem med det själv men är ju rätt välkänt fenomen)

tror inte ngn bryr sig om du verkar nervös.. tbh

och om du vill att din social fobi ska bli bättre, är det enda sättet att utsätta sig för situationen. du kommer säkert känna att du gjorda asdåligt ifrån dig, men du gjorde det iallafall.

jag kommer ihåg att en kompis som hade jättesvårt med redovisningar tränade på 1 inför mig och några andra. jag tyckte att det var bland de bästa redovisningar jag någonsin sett.. jag tänkte inte ett dugg på ev. nervositet. hon bröt ihop efter pga. hon kände sig så dålig, pga. sina egna knäppa (ja) bilder av hur redovisningen hade gått till.