Forumet - hjälp! Sviken av en kompis!

hjälp! Sviken av en kompis!

319 0 10
hej! jag är så himla sur på min kompis! Vi började i gymnasiet för ca. 1 månad sen, i samma skola fast hon går natur och jag går ekonomilinje.

Vi var jättetajta under hela högstadiet och vi lovade varann att vi inte skulle glömma bort varandra. men nu har jag fått reda på att hon har haft två fester hemma hos sig utan att säga något till mig! Tycker det är så jävla dåligt av henne, för hon bjöd flera andra från vår förra klass. När vi ses i skolan så vinkar hon alltid och verkar så glad över att se mig, konstigt?!

Så frågan är hur ska jag sköta det här på ett snyggt sätt? Ska jag konfrontera henne och fråga henne rakt ut varför i helvete hon inte sa nåt om att hon hade fest till mig? hon är ganska konflikträdd av sig och risken finns att "jag skrämmer bort henne" om jag konfronterar henne. Eller ska jag strunta i att hon inte bjöd mig och inte ta upp det? för jag vill fortfarande umgås med henne, för vi hade kul tsm och vi var rkt bra kompisar...snälla hjälp mig!

Spana också in:

Vet vad du menar med att man lovar varandra att man ska umgås fast man inte går samma linje. Nog för att våran skola är så att alla linjer inte är i sammma byggnad men man borde väl ändå kunna träffas? Vi körde samma sak, lova varandra att vi skulle hitta på nåt alla tre i lag så ofta vi skulle kuna men det blev svårt för oss. Min tredje kompis går inte äns på samma skola som vi gör men jag och hon träffas oftare än jag och hon som är i samma skola.
Jag hoppas det inte går för dig som för mig.

Pratta med henne, fråga om ni ska göra nåt i lag under helgen och om ni ska fara nån stans under lovet i lag. Ni kanske bara kan gå på bio nån dag bara ni [smile] Man kan alltid hitta på något även om det bara är över dan.
CEE95:

Ska jag konfrontera henne och fråga henne rakt ut varför i helvete hon inte sa nåt om att hon hade fest till mig?


bara säg till henne nån gång när ni umgås typ "jag hörde att du hade fest, lät askul, får man komma nästa gång?" eller nåt

orkar inte komma på en bättre formulering just nu som känns mindre pikande, men väv in det i samtal och gör ingen stor grej av det. Visa inte att du är sur/upprörd utan bara låt henne veta att du gärna hänger på nästa gång.