Forumet - hjälp!tappar hår!

hjälp!tappar hår!

3288 1 41

Spana också in:


terrormat: hur gammal är du? 

om du stressar mycket kan det vara orsaken till att du tappar hår. förutom vitaminbrist kan det annars bero på att man borstar håret för mycket och för hårt, att man färgar det, fönar/plattar det mycket osv
Jag är 17 år och jag tar vitaminer från apoteket. Jag har bara färgat håret två gånger i hela mitt liv. Och jag plattar aldrig håret!:)
missdaisy : Äter varierat och jag tar multivitaminer för unga kvinnor. Jag tränar inte och jag tar inga p-piller eller dylikt!:)
aha! frågar eftersom det kan finnas en hormonell grund till att du tappar håret. överproduktion av androgener, manliga könshormon som testosteron, leder bland annat till håravfall, ökad sexdrift och också ökad talgproduktion och akne, särskilt längs käklinjen där skägget hade suttit på en snubbe. ifall du har något av de symptomen i kombination skulle jag rekommendera att antingen gå till vårdcentralen eller till en barnmorska eller gynekolog som har bättre koll än en allmänläkare på manliga och kvinnliga könshormoner. p-piller och andra preventivmedel som innehåller östrogen har en hämmande effekt på testosteron, vilket gör att de kan motverka de här symptomen och hjälpa håret att växa tillbaka. förutsatt att en hormonimbalans är det som är skälet till håravfallet.

ginnungagap: aha! frågar eftersom det kan finnas en hormonell grund till att du tappar håret. överproduktion av androgener, manliga könshormon som testosteron, leder bland annat till håravfall, ökad sexdrift och också ökad talgproduktion och akne, särskilt längs käklinjen där skägget hade suttit på en snubbe. ifall du har något av de symptomen i kombination skulle jag rekommendera att antingen gå till vårdcentralen eller till en barnmorska eller gynekolog som har bättre koll än en allmänläkare på manliga och kvinnliga könshormoner. p-piller och andra preventivmedel som innehåller östrogen har en hämmande effekt på testosteron, vilket gör att de kan motverka de här symptomen och hjälpa håret att växa tillbaka. förutsatt att en hormonimbalans är det som är skälet till håravfallet.
Jag är en tjej! Jag har inte akne och jag håller inte koll på könshormoner :/ vad ska jag säga om jag ska söka vård?

missdaisy :
Öh varför? Jag Skriver normalt 
ja, jag ligger efter lite i skolan men allt kan ju inte bero på det:/
Nej det tycker jag inte. Du skriver korta meningar! Och staplar dem på varandra. Som i en spännande bok!:)

Långvarig stress fuckar upp ganska mycket men vet självklart inte om det är stressen som gör att du tappar hår.
Hur länge har du märkt att du tappat mycket hår?

superpojken:
Nej det tycker jag inte. Du skriver korta meningar! Och staplar dem på varandra. Som i en spännande bok!:)

Långvarig stress fuckar upp ganska mycket men vet självklart inte om det är stressen som gör att du tappar hår.
Hur länge har du märkt att du tappat mycket hår?
Hahaha okej fröken,  jag tycker inte om att skriva mycket och jag är faktiskt lite trött!

Hur blir man mindre stressad?
1-2 år snart :/

missdaisy :
Nej! Men luggen växer aldrig och så fort jag drar i håret löst så lossnar hårstrån
går håret av också, eftersom luggen inte blir längre? eller växer det bara långsamt?
ens hår kan te sig olika under olika delar i livet. ofast har det ju med hormoner att göra.
vissa har ju lockigt i perioder och sedan enbart vågigt och så håller det på så. vissa mörkar i håret. vissa får tjockare hår andra tunnare. för vissa växer det som ogräs ibland, för andra tar det en halv evighet.
jag tror inte någon här kan ge dig svar. det som återstår är att vända sig till läkare igen.
men eftersom du inte blivit skallig efter 2 år så är det förmodligen ingen större fara.