Forumet - HJÄLP!! Tips på snabbt sätt att bli smal?!

HJÄLP!! Tips på snabbt sätt att bli smal?!

6391 0 18

Jadu EbbZizz, som Elverpigen sa, Fettsugning går ju relativt snabbt. Men sedan så är det väl att lägga om kosten rejält. Möe sallad och är inte lika mycket som du brukar.
Vet ej om det är att rekomendera åt en trettonåring dock.

Googla, finns ju sjukt mycket info om detta.

Spana också in:

Tror inte att det är något du behöver oroa dig för. Ät och lev sunt, sov tillräckligt så kommer det nog lösa sig på vägen. En del (eller alla?) går upp i vikt innan puberteten för att få underhudsfett så att kroppen kan orka börja förändras på riktigt. Om du inte kommit in i puberteten är de bara att vänta, när det sätter igång så kommer du att gå ner i vikt på sikt. Vet inte om det är detta som är ditt problem, men i så fall är det bara tålmodigt vänta och lev friskt. Har du kommit in i puberteten så kanske du kan ge det lite mer tid. Du skriver att du vill gå ner i vikt snabbt. Gå ner i vikt tar sin tid men väl värt det om man kämpar. (Om man bortser från någon form av operation då) Det viktiga är väl ändå inte att gå ner snabbt i vikt, utan att hålla den formen man är bekväm i? Och då behövs det rutiner som du och din kropp trivs med. T ex röra på sig varje dag i måttlig mängd, kanske en bestämd promenad/joggningrunda någon dag i veckan? Att man sover tillräckligt är lite rutin de med. Sömnen är ganska viktigt för att lyckas få en sund kropp. Sedan är motivation nästan de viktigaste för att hålla rutiner som är hälsosamma. Man gillar dom kanske inte de första veckorna men sedan lär du dig leva efter dem. Tips är att säga till dina vänner/familj att du tänkt gå ner i vikt. Dem kan hjälpa dig o peppa, påminna om rutiner, göra sällskap på träningspass/promenader osv. Motivation och tålmodighet är som sagt grundläggande. Har läst att efter man börjat bryta dåliga vanor och börjat med nya rutiner så tar det 4 veckor innan du märker något själv. (Tror dock det går snabbare, beror på hur du lägger upp allt och på dig som individ) Trots tiden man måste ändå hålla huvudet högt och kämpa även om man inte ser förändring. I och med att du skriver att du snabbt vill gå ner i vikt känns det som att du hetsar av någon anledning. Någon som påpekat ditt utseende, har du dåligt självförtroende, eller känner du dig osund? Det kanske känns bättre att höra av dig till skolsyster/kurator? Skolsyster brukar väl årligen kolla längd, vikt, och motionsvanor om jag inte minns fel. Och så fyller hon i dina papper om din viktkurva och längdkurva. Om något avviker från "det normala" så säger hon det. Passa på att fråga om hon tycker det är lämpligt att starta någon form av viktminskning. Kom på att det är sommarlov, men annars kan du läsa mer på länkarna nedan. Alternativt höra av dig till ungdomsmottagning och prata lite. Fråga dom vad de tror och tycker om din plan. Dom kan om någon svaret på denna fråga! Tveka inte på att gå till mottagning/skolsyster/vuxen, de ger hjälp.

Bara att höra av dig om du känner dig nere, ska peppa så gott jag kan! Som ovanstående skrivit, sök på google. Finns många i samma situation som vet bättre om detta ämne än jag så skall väl överlämna frågan till dem. Tips på "tjejsajter" som du kanske har nytta av: http://tjejouren.se/ och http://www.girls1st.se/

Ursäkta mig, men du är 13 år lilla du.. har du fetma? OM du nu skulle ha det så, fine då kanske man borde tänka om kring vad man stoppar i sig/hur ofta m.m.. men annars så nej.

Dessutom, att gå ner snabbt är det sämsta sättet.
Du kanske går ner i början, men sen kommer du rasa upp i vikt mer än vad du vägde innan.

Tänk om, tänk rätt.


mrman: Folk blir aldrig nöjda. Antingen är man för smal eller så är man för tjock enligt sig själv.
Det är väldigt sant dock.... Men det är inte så svårt att gå ner i vikt har man bara viljan så går det! Men börja försiktigt, börja springa eller gyma och ät nyttigt och små ät inte. Och ät inte mer kalorier än vad som behövs typ.. Då går man ner i vikt det kan jag lova för det fungerade för mig.. Men som vanligt det är olika för alla!
Men sen är du 13 år och du ska inte behöva tänka på sånt där om du är inte är väldigt överviktig... Trevlig söndag på er alla! Glad

Att gå ner i vikt snabbt är inget att rekommendera då din kropp behöver hänga med i svängarna så att säga. Ät sunt, motionera tillräckligt och sov ordentligt är väl det enklaste tipset jag kan ge. Om du håller på med sötsaker, avstå från det ett tag, det hjälper.