Forumet - Hjälp ! Värt att byta skola ?

Hjälp ! Värt att byta skola ?

3183 0 6
Hej ! Jag är 17 år och ska jag börja 2an jag går vård och omsorg och kände från början att jag inte passa in. Jag vill fokusera på mina studier och mina klasskamrater vill bara ha kul. 
Alla i min klass har helt andra värderingar än jag och vet inte hur jag ska göra. 
Jag har funderat i ett halvår på att byta till samhäll men vet inte. Jag ska läsa ett basår på högskolan är tanken så i vilket fall som helst måste jag gå 3 år till skolan innan högskolan. 
Min skola är känd för att vara stökig och den andra för att vara ambitiös. 
Nästa år ska vi mixa klasserna och alla säger att min klass kommer bli värre då även om jag kommer få nytt folk som verkar Shyssta också.

största anledningen är att jag blir stressad och känner mig otrygg i den skolan jag går nu i. 
Plus vill ha bra folk i klassen.


Behöver råd fort ! 
 

  
Hej! Jag hade precis samma problem som du. Jag gick i en klass där det var elever som inte gjorde något på lektionerna, glömde datorerna och hade olika problem dvs rökte och sådant. Jag var en av få som pluggade och de var kanske 4 stycken som pluggade medan de andra mest bara famns där utan att göra någonting. Jag bytte sedan skola för jag inte trivdes i klassen och hände en del saker men jag tycker definitivt du ska byta skola och framförallt testa! För mig var det det bästa valet jag gjort och hade jag gått kvar i min gamla skola jag hade aldrig kunnat ta studenten medan nu har jag verkligen kunnat fokusera på studierna istället för att bli störd av att andra ska leka balla och förstöra för alla. Det är så värt att iallafall testa tycker jag. Lycka till med ditt val! 

Spana också in:

Jag hade inte så många kompisar i min gamla skola så för min del gjorde det Inget. Det beror helt på hur viktigt det är för dig att känna dig bekväm med skolan och studierna. Kompisar kan du få i den nya skolan också :) se det mer positivt eller gör en bra och dåligt lista med att byta skola eller att bli kvar i din gamla.