Forumet - Hjälp, vi har inte strulat än

Hjälp, vi har inte strulat än

599 0 18
Jo kolla, så här är det. Jag är ihop med den underbaraste killen av alla, och vi har vart ihop i över en månad. Vi har sovit tillsammans, med både benen och armarna runt varandra. Vi har liksom legat och myst flera gånger, och vi säger massa gulliga saker till varandra. Men det stora problemet är, att vi inte har strulat än!!! I helgen var vi på en fest, och jag trodde vi skulle göra det då. Men icke sa nicke, för det gjorde vi inte.

Vad ska jag göra? Jag vill verkligen strula med honom!

Spana också in:

STRULA
© Svenska Akademien, uppdaterad:2008-09-24

strω³la², v.
-ade. vbalsbst. -ANDE.

[sv. dial. strula, snava, snubbla, gå o. drumla, inveckla, förvir­ra, trassla ihop, äv.: envist kämpa vidare; motsv. nor. dial. strula; sannol. av lt. (o. t. dial.) strūweln, i sht om hår: trassla (till) sig, bli tovigt, stå på ända (jfr t. strobeln, t. dial. strubbeln); av mlt. (sik) strūwen, sträva mot, sätta sig emot (se STRUVA); jfr äv. mlt. strulwerk, privat arbete av körsnärsgesäll.
Jfr STRUBBLA, STRUL, STRULIG]

(vard.)
[1]

1) krångla till (ngt) l. trassla till (ngt); äv.: krångla till sig, trassla. Det har strulat två gånger med uppskjutningen (av satelliten). DN 29/1 1986, s. 6. En av deras backar stod och strulade med bollen. PiteåT 13/5 1986, s. 16.
[2]

2) (på ett mer l. mindre klumpigt sätt) trassla med fötterna, snubbla; tumla; särsk. i de särsk. förb. STRULA IN, OM- KRING, OMKULL, UPP. SAOL (1973).
[3]

3) i mer l. mind­ re bildl. anv.: ställa till oreda o. d. Larus Oskarsson gör filmen "Den frusna leoparden". En thriller om männi­ skor och rotlöshet. – Jag spelar en snubbe som är ute och strular. PiteåT 30/11 1985, Bil. s. 3. Det kan vara så att Kegö och Barrling, som under hela vintern tillsammans med Ebbe Carlsson strulat utanför Säpos verksamhet, var inställda på att förstärkningen .. gällde illegal avlyssning. SvD 5/9 1988, s. 6. Gå in och stör ungdomsbrottslingen så tidigt som möjligt i hans brottskarriär. Gör det obehagligt att strula. SDS 26/9 1990, s. C16.FÖR I HELVETE. Om ni menar hångla, säg hångla.