Forumet - Hjärt-screening

Hjärt-screening

231 0 3
Finns det ingen Vårdcentral i hela Sverige som erbjuder hjärt screening? Jag är medveten om att det kostar pengar men bör det inte finnas någon Vårdcentral som erbjuder hjärt screening i form av: Blodtrycksmätning – EKG – Ultraljud på hjärtat – Kardiologisk konsultation – Utvärdering, analys och vid behov medicinering?

Jag var hos min lokala vårdcentral men de vägrade att göra EKG (även fast jag själv ville det och kunde betala för priset). Han sa att mitt blodtryck var normalt och därför var allt annat tydligen bra även fast jag hade bröstsmärta, huvudvärk, illamående och håll när jag springer snabbt eller stressar 
all sjukvård börjar oftast på vårdcentralen, sen därifrån kan man sedan få en remiss till passande specialist mottagning t.ex ortoped eller kardiolog.

måste ju säga att läkarens sätt att hantera din oro inte var riktigt okej.
bara för att man inte har lågt/högt/normalt blodtryck betyder det inte att EKG:t är normalt eftersom de visar lite olika saker.
blodtryck = hur hårt hjärtat jobbar med att pumpa ut blod i kroppen
EKG = visar hur de elektriska impulserna i hjärtat går dvs. signalerna från sinusknutan.

men om du fortfarande känner oro att det skulle kunna vara nått, så gå till en annan vårdcentralen eller privatvården och försök få ett andra utlåtande.