Forumet - hjärtproblem.

hjärtproblem.

1454 0 10
hejsan, under slutet på 2011 tills nu, har jag ofta fått hjärtklappning. Det är inte en vanlig hjärtklappning som varar i nån minut och sedan går över. Jag får det när jag vilar, oftast. Hjärtat slår verkligen jättehårt och jag får bröstsmärtor. Jag måste sätta mig ner för att det gör så ont och jag får lite problem med andningen. Hade inte fått det på några dagar och inte tänkt på det, tills idag. Jag hjälpte till med disken och plötsligt får jag en mild tryckande smärta i bröstet och hjärtklappning, tänkte att det går väl snart över. Men efter några minuter blir det värre och smärtan går över till under käken och lite på överarmen. Jag går och lägger mig ner och vilar och andas lugna djupa andetag, men det går fortfarande inte över. Är less på dehär nu och börjar bli orolig på vad det är. Min vilo puls är på 90 slag per minut ( inte normalt ) vi ska kolla upp det på vårdscentralen, men vill vara beredd på vad svaret kan vara. kan ni kanske veta vad det kan vara? är det allvarligt?
Hmm... Jag har samma problem, lite mildare dock. Häromdan till exempel när jag vaknade så slog mitt hjärta väldigt fort och ''våldsamt'', inte så våldsamt dock. Försökte slappna av och ligga ner men den fortsatte bara att slå snabbt, det var verkligen jätte jobbigt.

Brukar också känna av små ojämna hjärtslag osv. Var på vårdcentralen och kollade upp det. Läkaren sa att det inte var så farligt, men han gjorde ett EKG och sa att han såg nån liten omärkvärdig grej som inte var så farlig.

I ditt fall låter det lite allvarligare, då du beskriver att du får svårt att andas och att det gör ont.

Men oroa dig inte. Men du ska definitivt kolla upp det hos vårdcentralen, det är aldrig bra att gå runt med hjärtfel som inte är kontrollerat. Förhoppningsvis så hittar dem felet och kan motverka det i form av någon medicin eller liknande.

Det löser sig ska du se! [smile]

Spana också in:

Åh har också så¨, men brukar ej få svårt att andas. Men kan känna hur mitt hjärta slår i princip hela tiden och har puls som någon som sprungit maraton. Skitjobbigt. Antagligen psykosomatiskt dock, men det gör det ju inte mindre jobbigt. Käkar betablockerare, men de hjälper ej särskilt mycket. Snart van Gogh:ar jag det.
antagligen kommer de inte hitta något fysiskt fel på dig
det är ovanligt med hjärtproblem i din ålder
det är bra att du kollar upp det. propsa på att få ett långtidsEKG kopplat på dig under ett dygn. Ett sådant har en knapp på sig där du får trycka när du känner symtomen. DÅ kommer läkarna kunna analysera hur dditt hjärta fungerar exakt i de stunderna du har symtom. Ifall ingenting visas på detta EKG kan du känna dig lugn.
Jag hade samma problem så sa de att det kan vara för min rygg är lite snett elr ngt, asså att revben kan störa när man gör ngt och ryggen blir liksom trött. För mig hjälpte det att lära sig andas med bröstkorgen, killar gör det från när de födds, men tjejer brukar andas så at istället än bröstkorgen som ska röra sig rör sig magen.