Forumet - Hobbys på datorn

Hobbys på datorn

10763 0 49

hejsvensson: Hej!
Jag tycker om att spendera tid framför datorn, men jag känner att jag kanske borde börja göra något med den tiden. Vet ni något kul man kan göra på datorn som en hobby? Alltså som att redigera bilder eller filmer? Själv har jag provat på youtube, blogga, redigera bilder, redigera filmer och försökt göra låtar på gratis appar. Men eftersom det är gratis appar blir det inget bra. Jag tycker dessutom att något är kul när jag är bra på det. Är jag dålig tappar jag lätt tålamodet. Men, om det är riktigt kul och jag nappar direkt kan jag lära mig det och bli bra på det. Har ni några förslag förutom dessa jag precis skrivit? Jag känner att jag börjar få slut på idéer. Till er som tänker att jag borde gå ut och skaffa ett liv istället, ni kan lämna denna tråd. Tack :)
Om du vill göra något annat än de du skrivit kan du börja skriva bloggar om ämnen som är intressanta för dig. Och om du kan fortsätta skriva kan det bli en hobby för dig. Du kommer också att kunna publicera dina bloggar om de är tillräckligt intressanta. Det kan resultera i lite extra pengar i fickan.

agnesberg: herrejösses
Något jag faktiskt saknar med datorn, laptop som stationär, är att det inte går att ringa med den via vanliga mobilnätet. SKYPE i all ära som går via internet som man kan ringa till kompisar, vänner, släkt osv över hela vår jord. Det är ju i sig superbra. Dessutom är det hela GRATIS!
Men varför inte bygga in en mobiltelefonenhet i datorn, eller en yttre enhet man kan koppla in via USB, som ansluter direkt till mobilmasterna om man nu har mobilt bredband (router) eller via användarens fiber.
Så att man kan ringa via vanligt mobiltelefonnummer?

Kanske något för den tekniskt lagda medlemmen på UM att snickra ihop både hård- och mjukvara!!???

Btw, jo, jag vet att man kan ringa vanliga mobilnummer via SKYPE men det måste ju finnas något sätt att skippa "betalvarianten" SKYPE och gå direkt via mobilmasterna.
Eller tänker jag helt fel?  Rodnar

Spana också in:


agnesberg: hmm just skype har man inte hört på ett ganska långt tag. rullar detta företaget på fortarande?
Världens största dataföretag - MICROSOFT - köpte SKYPE för US$ 8.5 miljarder (ca 85 miljarder kronor) 2011 men av någon oförklarlig anledning snackas det inte mycket om Skype idag!!??

Jag använder själv Skype flera gånger i veckan när jag snackar med kompisar i bl a England, USA, Thailand och Australien. Och det är HELT GRATIS!!!