Forumet - Högerextrem nätkrönikör hängs ut av Expressen.

Högerextrem nätkrönikör hängs ut av Expressen.

3007 0 31
Julia Caesar, en känd kvinnlig anonym skribent på bl.a. den högerextrema sidan snaphanen, har efter år av av vad kulturchef på Expressen Karin Olsson kallar för "gödslande av den högerpopulistiska, rasistiska myllan med sina krönikor om invandringen" och ha offentliggjort telefonnummer och hemadresser till bl.a. ett antal DN-journalister och våldtäktsmän m.fl., själv blivit uthängd med namn och fotografi på Expressens kultursida trots Caesars önskan om att förbli anonym.

Karin Olsson motiverar Expressens uthängande av henne med att Julia Caesar har med sina extrema åsikter missbrukat yttrandefriheten och satt en del av journalistkåren, och därmed det offentliga samtalet / demokratin, för fara med sitt uthängande av DN-journalisterna - och att hon som åsiktsbildare kan sättas i en kontext och granskas för att man på så vis ska kunna avgöra varifrån en åsikt s.a.s. kommer. Man kan ju fråga sig vad uthängandet av anonyma nätskribenter sig självt säger om det offentliga samtalet..

Till saken och granskandet hör tydligen att hon har en historik av diverse förvillande uppfattningar om saker som ska allvarligt hota henne eller samhället så som amalgam inom tandvården som en kommande förgiftningskatastrof, vaccination som orsakande av en framtida epidemi hos befolkningen, hon säger sig vara elallergiker och fick sin kommun (alltså med offentliga medel, vilket hon klagar på att invandrare missbrukar) efter år av påtryckningar att "elsanera" hennes lägenhet. Nu skriver hon om att staten "våldtar" sin befolkning med massinvandringen och att det kommer att leta till samhällets nedgång.

Finns det en länk mellan hennes invandringskritik och hypokondriska och konspirationsteoretiska tendenser?

Är det skäl nog att hänga ut en inflytelserik krönikör som vill nyttja rätten(?) att vara anonym på internet? Hon har uppenbarligen gjort fel som hängt ut människor själv och kan tyckas ha väldigt fel med renodlat rasistiska/biologistiska åsiktsyttranden men är det skäl nog för journalister att själva "göra fel" tillbaka och hänga ut en antagligen förvirrad tant?

Bör tilläggas att jag bara typ skummat igenom artiklar och kommentarstrådar om detta den närmsta halvtimmen och ville bara skapa en tråd om det. Är inte insatt och vet inte vad jag själv tycker än.

http://www.expressen.se/kultur/hon-ar-julia-caesar/

http://www.expressen.se/kultur/karin-olsson/haten-och-hoten-utgor-en-pafrestning-pa-den-fria-journalistiken/

http://www.resume.se/nyheter/artiklar/2015/09/02/darfor-rojer-expressen-julia-ceasars-identitet/
Finns det en länk mellan hennes invandringskritik och hypokondriska och konspirationsteoretiska tendenser?
Ja

Är det skäl nog att hänga ut en inflytelserik krönikör som vill nyttja rätten(?) att vara anonym på internet?
Nej

Hon har uppenbarligen gjort fel som hängt ut människor själv och kan tyckas ha väldigt fel med renodlat rasistiska/biologistiska åsiktsyttranden men är det skäl nog för journalister att själva "göra fel" tillbaka och hänga ut en antagligen förvirrad tant?
Nej

Ruttenfisk: Finns det en länk mellan hennes invandringskritik och hypokondriska och konspirationsteoretiska tendenser?
Ja
Okej, har du läst hennes texter? Argumenterar hon osakligt alltså?

Eller har du bara läst mitt inlägg, som är baserat på andras inlägg på annat håll? Tog bara det jag läste för sant, jag vet inte ens om hon är hypokondriker. Jag hycklar när jag uppmanar till källkritik. RodnarLedsen

Spana också in:


frukt:
Okej, har du läst hennes texter? Argumenterar hon osakligt alltså?

Eller har du bara läst mitt inlägg, som är baserat på andras inlägg på annat håll? Tog bara det jag läste för sant, jag vet inte ens om hon är hypokondriker. Jag hycklar när jag uppmanar till källkritik. RodnarLedsen
Har läst på lite snabbt om ämnet, men är för trött nu för att läsa mer eller utveckla mina åsikter. 
Undrar också när julia caesar skulle hängt ut skribenters adresser. Förmodligen har detta gjorts i affekt av de själva begått just sådana övertramp mot andra privatpersoner och att de själva förtjänat bemötas med samma mynt enligt henne.

Anklagelserna mot hennes påstådda elöverkänslighet är ju också käckt med tanke på hur mycket annan kvasivetenskapligt ploj massmedia annars ägnar sig åt när det kommer till just mångkulturalism och feminism. Men då hon är invandringskritisk så förefaller sig hennes elallergi vara rent strunt och produkt av förvirrig medan de som visst hittar strukturer och diskrimineringar i alla hörn på samhället är flitiga progressiva samhällsmedborgare. Beträffande hela affären kring hennes orala galvinism eller vad det nu kallades tänker jag inte uttala mig kring då det är ett helt obekant ämne för mig

 
Förövrigt är ju elöverkänslighet (tyder på psykisk instabil person) bara ännu en anledning till varför det är åt helvete att i en av Sveriges största tidningar hänga ut en anonym person som redan innan uthängningen mordhotades. Vissa av "Julia Caesars" åsikter var vidriga men det gör inte att man förtjänar att bli uthängd. Det ingår i yttrandefriheten att även vidriga åsikter ska få uttryckas, även anonymt, så länge man naturligtvis inte begår brott. Men då är det en fråga för rättsväsendet, inte Expressen och deras bödelsjournalistik. 

Det värsta av allt är hyckleriet. Å ena sidan sluter hela media-Sverige upp bakom journalister som hotas och hatas, å andra sidan så hänger man ut anonyma skribenter och skapar enorma hot- och hatdrev mot personerna, helt utan att ta avstånd från hatet. Faktum är ju att människor redan tagit livet av sig tack vare medias uthängningar.

Samtidigt finns det minst lika vidriga åsikter på andra sidan, dvs hos vänsterextremisterna. Där är hatet, hotet och för den delen våldet minst lika utbrett om inte ännu vanligare. Dessa människor hängs aldrig ut utan istället samarbetar samma journalister med dessa personer, för att kartlägga och upprätta register över de som kritiserar och hänger på alternativa hemsidor.

Ett så otroligt skrämmande bevis på både hyckleri och på hur media missbrukar sin makt för att tysta kritiker och oliktänkande.
gillar inte att man hänger ut mänskor i tidningar, tv eller liknande. Jag tycker inte att det är skäl nog att sätta mänskans liv i fara. 
Tänk om det fortsätter så långt att de med "fel åsikter" (typ ogillar våran nuvarande invandrings politik) kommer att bli uthängd i stora medier. Typ som att homusexuella blir uthängda i medier i uganda så att de kan bli misshandlade, mördade eller likande av andra medborgare.

aristoteles:
Med tanke på att el-allergi i de fall jag sett verkar högst selektivt så är det nog rent påhitt.
Det känns bra och veta! Sedan så kan man undra om man nu bor i en storstad som de beskrev med denna kvinna, varför inte flytta till en liten ort eller rent av sagt ut på landet om man inte står ut med ''elen''?
Men som du säger det måste ju vara ett påhitt, de vill ju inte använda sig av vettiga alternativ heller!

trevlig-snubbe:
Det känns bra och veta! Sedan så kan man undra om man nu bor i en storstad som de beskrev med denna kvinna, varför inte flytta till en liten ort eller rent av sagt ut på landet om man inte står ut med ''elen''?
Men som du säger det måste ju vara ett påhitt, de vill ju inte använda sig av vettiga alternativ heller!
Grejen är att det som de påstår sig påverkas av är elektromagnetism(eller det är vad jag hört från de flesta). Och det kommer du inte undan vart du än befinner dig på jorden.