Forumet - Högläsning för dina ev barn

Högläsning för dina ev barn

6643 0 64

POLLFRÅGAN ÄR ALLTSÅ HUR DU TÄNKER GÖRA MED DINA EV. BARN.
Hur dina egna päron gjorde kan du skriva i inlägget.

Idag är antalet föräldrar som läser för sina barn halverat jämfört med tio år sedan och barnen själva läser mindre böcker än någonsin.
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/svtsormland/allt-farre-foraldrar-laser-for-sina-barn

Läste dina föräldrar mycket för dig när du var liten?

nmdao8k


Spana också in:

JA!!! min mamma läste en del för mig när jag var liten tror jag, innan jag själv kunde läsa i alla fall. Det sista hon läste för mig måste ha varit första harry potter, sen gick det naturligt att jag bara ville läsa själv. Mestadels för att hon ville läsa alldeles för lite i taget skulle jag gissa på.

Det lästes, berättades sagor och sjöngs ofta för/med mig när jag var liten, både av föräldrar och släkt. Det var jättemysigt att bli läst för, även sen när jag kunde läsa själv. Jag ska göra detsamma för mina ev barn, både berätta sagor, sjunga och läsa. Jag tror att det är jätteviktigt att göra barn intresserade av läsning.


Paseo:
känns som en självklarhet för mig Glad jag brukade bli läst för innan jag skulle sova o det tyckte jag verkligen om. blev att man såg fram emot läggdags pga det. 

Ja, det gör ju ofta barn trötta också. Att bara lägga ned ungen i sängen och sedan vänta sig att hen ska ligga kvar där och somna funkar ju sällan.