Forumet - Högskolan i Borås, Systemvetenskap, vad tycker ni som går där?

Högskolan i Borås, Systemvetenskap, vad tycker ni som går där?

2879 1 11

Spana också in:

Blivande_japan:

tar för givet att de är kassa


Jag övervägde mellan "roliga" lund och "tråkiga" borås, valde borås pga. att deras kurser var mer relevanta enligt mig och mer tekniska :)

Jag upptäckte faktiskt Boråshögskola genom spotify, reklam på olika hemsidor, affischer i stockholm och göteborg. Jag tycker de faktiskt lyckats med att synas och höras i år. Hoppas att HB inte blir mitt livs största misstag, fan vad du gjorde mig orolig nu [chocked]
sadjad:

Om det är någon som pluggar i Högskolan i Borås programmet Systemvetenskap så undrar jag lite allmänt;


Vad i hela fridens namn ska du i Borås att göra när du har GU och Chalmers ett stenkast därifrån?

sadjad:

Jag övervägde mellan "roliga" lund och "tråkiga" borås, valde borås pga. att deras kurser var mer relevanta enligt mig och mer tekniska :)


Vad, exakt, är det du vill göra efter din utbildning? Vi (datavetenskap på GU) får varje år in en drös med folk som började på systemvetenskap men bytte över illa kvickt när de insåg att systemvetenskap är en samhällsvetenskaplig utbildning, inte en teknisk.

Om du vill jobba med någon form av management eller interaktionen mellan människa och IT-system, då är det systemvetenskap du vill läsa. Dock måste du vara beredd på att a) själv lära dig programmera hjälpligt och b) jobba som programmerare, supportapa eller liknande i några år innan du kan vänta dig några arbetsuppgifter som är mer eller mindre relevanta.

Om du istället är intresserad av programmering, software engineering, algoritmer, hårdvara eller liknande - saker som inte har särskilt mycket med människor och beteendevetenskap att göra - bör du definitivt överväga att läsa datavetenskap eller -teknik istället, annars kommer du att bli väldigt besviken.