Forumet - Högtalare

Högtalare

792 0 14

Spana också in:


Daddy Cool:
Det var just av den anledningen jag just föreslog att köpa på begagnatmarknaden. Å andra sidan har inte TS nämnt något prisspann på högtalarna. Många gånger är det bättre att spara ett tag och köpa en bättre högtalare än att impulsköpa och köpa den billigaste skiten.
Givetvis är begagnat ett mycket bra alternativ.  De finns dock något annat jag tror TS kan anmärka på i ditt förslag. och de är storleken på högtalarna. Ditt förslag är ju redigt stora och tunga högtalare vilket kanske inte passar TS. 

Jag skulle heller inte rekommendera billiga högtalare  men för runt 2 lax får man bra datorhögtalare.

My dreams are her: Givetvis är begagnat ett mycket bra alternativ. De finns dock något annat jag tror TS kan anmärka på i ditt förslag. och de är storleken på högtalarna. Ditt förslag är ju redigt stora och tunga högtalare vilket kanske inte passar TS.
För de allra flesta har väl vikten inte någon avgörande betydelse förutsatt att man inte ska flytta runt på dom hela tiden. Storleken är väl däremot av mer avgörande betydelse. Detta är ju basreflexhögtalare och behöver lite yta för att kunna få de stora 15" baselementen att visa sin fulla styrka. Kanske inget man klämmer in varken på det 15 kvm stora pojkrummet eller det lika stora studentlyan i campuskorridoren om man vill bo kvar en längre tid. Mycket glad


My dreams are her:Jag skulle heller inte rekommendera billiga högtalare men för runt 2 lax får man bra datorhögtalare.
Skulle nog hellre personligen föredra ett par "vanliga" högtalare och en separat förstärkare/slutsteg än dessa högtalare med inbyggt slutsteg. I synnerhet om TS någon gång kommer att vilja köra vinylskivor så är förförstärkare ett krav.

episode:
Vad betyder det ens? hahah
antal högtalare..

2.0 är stereo, 2 högtalare på var sin sida

speakerSetup.gif

2.1 är som ovan + en baslåda på golvet

tRTtr.png

4.0 är fyra högtalare i surround, 3 fram, två bak

Speaker-setup_150.gif

4.1 är som ovan + en baslåda 

ins_6600_differences_3.jpg

5.1 är som ovan + en centerhögtalare fram, alltså en i mitten rakt fram 

img1.jpg

7.2 är som 5.1 + 2st högtalare på vardera sida om dig ute på kanterna, och en bashögtalare där bak också. 

image_preview

osvosv