Forumet - Höj politikernas löner

Höj politikernas löner

11342 1 156

Jag anser att våra främsta representanter och duktiga medborgare måste få kraftigt höjda löner. Jag talar naturligtvis om våra politiker, landshövdingar och generaldirektörer. Sveriges politiker är kraftigt underbetalda om man jämför med resten av Europa och även resten av världen. Statsminister Fredrik Reinfeldt tjänar bara 152.000 kr/mån. Detta är naturligtvis på tok för lite. Denne man drar det tyngsta lasset av alla politiker och är inte värd något mindre än 500.000 kr/mån. Övriga statsråd bör ha en månadslön på ca 350.000 - 400.000 kr /mån. Riksdagsledamöters löner bör ligga på ca 250.000-300.00 kr /mån Våra landshövdingar och generaldirektörer bör ha en lön som ligger strax under statsministern. En rimlig summa hade varit mellan 450 - 480.000 kr/mån. Jag förstår verkligen inte den upprördhet och kritik som vissa hyser mot att politiker har höga löner. Sverige är ett rikt land och vi har råd att premiera våra duktiga politiker. Tycker det är en skam för vår nation att vi har sådana underbetalda politiker, landshövdingar och generaldirektörer.elverpigen: ska de fattiga och lågavlönade få det ännu sämre ställt eller var ska pengarna komma från tänker du? :)

Jag anser att om man vill ha bra betalt måste man kämpa sig upp. Man kan bland annat avskaffa socialbidrag och a-kassa. Detta skulle motivera en hel del människor att istället för att ligga på sofflocket och rulla tummarna lyfta på röven och ge sig ut för att skaffa ett jobb.

Spana också in:


dazed: Du är antingen ett troll eller naivefterbliven på en den Annie Lööfska delen av skalan, hur som har jag ingen lust att debattera med dig.

Jag försäkrar dig om att jag ej är ett troll. Annie Lööf är en duktig, färgstark och kompetent kvinna som jag är stolt över att ha som näringsminister och att du nedvärderar henne tyder inte på något annat att du är en kvinnohatare.OF 5: eftersom att politikerna tyckte att det var en bra ide att inte höja lönerna för statligt anställda bör politikernas lön som enda resultat sänkas, en halvering till att börja med så att dom inser problemet med att arbeta hårt för en låg lön.
Politikerna bestämmer inte över sina egna löner. Det är en särskild nämnd som bestämmer de folkvaldas löner. Sedan finns det ingen som arbetar lika hårt och har lika mycket press på sig som politiker.

Armani:
Dels för det goda arbete de gör. Sådant ska uppmuntras och premieras

de har redan jättehög lön och kan köpa allt som en människa behöver. att bolagsägare och andra monster tjuvar till sig ännu mer är irrelevant.


Armani:
men också för att en politiker/generaldirektör/landshövding kan bli av med jobbet över en natt. Då måste man se till att personen också har sin framtid ekonomiskt tryggad.

till skillnad från alla andra?

df rqp: de har redan jättehög lön och kan köpa allt som en människa behöver. att bolagsägare och andra monster tjuvar till sig ännu mer är irrelevant.

Fel! De har en väldigt liten lön om man jämför med resten av Europa. Att de "kan köpa allt en människa behöver" är irrelevant. Det handlar om att ha en lön som är värdig det viktiga arbete de gör. Jag skulle säga att våra politiker är kraftigt underbetalda. Om vi bara avskaffade latmaskbidrag som a-kassa, soc-bidrag m.m skulle vi ha råd att betala dem mycket mer.