Forumet - Hör sex och förhållande ihop?

Hör sex och förhållande ihop?

3362 0 56

Alltså tycker ni sex hör ihop med förhållande och BARA det? Glad

Jag tycker det. Känns bara konstigt att ha sex med nån som jag inte är kär i. För att vara nära nån "på det sättet" måste jag ha nån form av djupare känslor (vara kär), det fysiska och psykiska hör ihop. Det blir mysigare och mer intimt då, vilket jag anser att sex ska vara annars kan jag lika gärna skippa det. Roligt och fartfyllt kan det också vara, det är inget som hindrar det. Men som sagt jag vill vara nära personen på alla plan även andligt att man känner att man verkligen hör ihop, inte bara stark attraktion det räcker åtminstone inte för mig

Hur är det för er?

Jag har svårt för att bli attraherad av människor tillräckligt för att vilja ha sex med dem, om jag inte är kär eller känner liksom "mer än vänskap". De gånger jag har haft sex utan känslor har det känts väldigt trist. Jag föredrar att ha sex med någon jag genuint verkligen gillar och bryr mig om än med en vän eller ett krogragg. För mig känns det bättre.

Spana också in:

Bryr mig inte så speciellt mycket faktiskt, sex är njutning. Sen kan jag tycka att sex med någon man har något slags förhållande med brukar vara bättre än one-night-stands, för att man kan lära sig mer om vad den andre gillar, vilket man kanske inte hinner med på bara ett ligg. 


FruLiten: Bryr mig inte så speciellt mycket faktiskt, sex är njutning. Sen kan jag tycka att sex med någon man har något slags förhållande med brukar vara bättre än one-night-stands, för att man kan lära sig mer om vad den andre gillar, vilket man kanske inte hinner med på bara ett ligg.
Ja, visst är det njutning. Men kan det inte vara så att det är mer fysisk njutning när man har sex med ett krogragg eller kk, och mindre känslor inblandade? Då menar jag alla typer av känslor, inte bara såna känslor man har för en partner. Att det blir mer fokus på det rent kroppsliga. Bara en teori. Inget fel med de för övrigt. Glad
Teknik och så menar du? Självklart är det så att ju längre man är ihop med någon (eller vad man nu "är") desto mer lär man känna varann och vet vad man gillar. För mig har det dock inte speciellt mycket med just det att göra utan det är den psykiska och andliga kontakten som spelar roll (att när man ser varann i ögonen vet man att man hör ihop osv). I min värld i alla fall Tumme upp
Du kanske inte syftade på teknik men... GalenJa, det tycker jag absolut.

Inte för att jag någonsin haft sex, för det har jag inte. Men när jag väl har det, vill jag att det ska vara speciellt och med tjejen jag älskar i ett framtida förhållande. och under förutsättning att förhållandet är seriöst från bådas sidor. och när jag väl förlorar oskulden är under processen då vi tillverkar vårat lilla kärleksbarn.   ;-)


wonderfullove: Ja, visst är det njutning. Men kan det inte vara så att det är mer fysisk njutning när man har sex med ett krogragg eller kk, och mindre känslor inblandade? Då menar jag alla typer av känslor, inte bara såna känslor man har för en partner. Att det blir mer fokus på det rent kroppsliga. Bara en teori. Inget fel med de för övrigt.
Beror väl på vad man gillar.

wonderfullove: Teknik och så menar du? Självklart är det så att ju längre man är ihop med någon (eller vad man nu "är") desto mer lär man känna varann och vet vad man gillar. För mig har det dock inte speciellt mycket med just det att göra utan det är den psykiska och andliga kontakten som spelar roll (att när man ser varann i ögonen vet man att man hör ihop osv). I min värld i alla fall 
Du kanske inte syftade på teknik men...
Jag menar att alla människor gillar olika saker, har vissa erogena zoner, gillar att bli rörda på olika sätt, favoritställningar, vilket som är nono och yesyes, och sådant är ju lättare att utforska och prata om tillsammans om man har något slags förhållande, men det gäller också kk-förhållande utan känslor. Ett one night stand är ju just bara en gång. 
De här att titta varandra i ögonen och veta att man hör ihop.. Hm, har sådana stunder med min partner också, men inte under samlag. 

S3ON: nä pga man kan ha andra förhållanden än kärleksförhållanden.
menar kärleksförhållanden. annars brukar jag säga relation 


Tjohej: Inte för att jag någonsin haft sex, för det har jag inte. Men när jag väl har det, vill jag att det ska vara speciellt och med tjejen jag älskar i ett framtida förhållande. och under förutsättning att förhållandet är seriöst från bådas sidor.
Du vill vänta tills ni känner varann bra då, eller har jag fel? Tolkade det så när du skrev "med tjejen jag älskar" och "under förutsättning att förhållandet är seriöst". Men du kanske inte mena det så ordagrant
Jag hade sex med min nuvarande kille när vi bara hade träffats ett par gånger, men då var det ju typ som att vi dejtade och jag drog ju inte hem/följde med nån hem bara sådär. Meningen va ändå att det skulle "bli nåt" (vilket det också blev). Jag tror faktiskt att han blev kär i mig vid första ögonkastet Blink
Tjohej: och när jag väl förlorar oskulden är under processen då vi tillverkar vårat lilla kärleksbarn.   ;-)
Verkligen? Galen 


FruLiten: Beror väl på vad man gillar.
Nu förstår jag inte vad du menar. Om man gillar känslor eller inte.. ?
FruLiten: Jag menar att alla människor gillar olika saker, har vissa erogena zoner, gillar att bli rörda på olika sätt, favoritställningar, vilket som är nono och yesyes, och sådant är ju lättare att utforska och prata om tillsammans om man har något slags förhållande, men det gäller också kk-förhållande utan känslor.
Självklart är det så. Men okej, då är vi helt enkelt olika där. Glad Kommunikation är jätteviktigt, utan den dör alla typer av relationer så småningom, för mig är dock kärleken på samma nivå, precis lika viktig som kommunikationen.

wonderfullove: Du vill vänta tills ni känner varann bra då, eller har jag fel? Tolkade det så när du skrev "med tjejen jag älskar" och "under förutsättning att förhållandet är seriöst". Men du kanske inte mena det så ordagrant
Du tolkade mig helt rätt!
wonderfullove: Jag hade sex med min nuvarande kille när vi bara hade träffats ett par gånger, men då var det ju typ som att vi dejtade och jag drog ju inte hem/följde med nån hem bara sådär. Meningen va ändå att det skulle "bli nåt" (vilket det också blev). Jag tror faktiskt att han blev kär i mig vid första ögonkastet
Grattis, eller vad man sägerGlad

wonderfullove: Verkligen?
Nja, men typ? Det är enda anledningen till att jag skulle kunna tänka mig sex.

För vissa gör det det. För andra inte. Om man säger att något ska höra ihop, så blir de som inte har samma syn ansedda som sämre människor (så har det varit hitills). 

Så nej: sex och förhållanden hör inte alltid ihop. Ibland gör det det, ibland inte, och det är viktigt att komma ihåg att alla inte tycker så och att det är lika okej om man inte gör det. 

Man har oftast sex med den/de man har ett förhållande med. Men man kan också ha sex med vänner och med folk man inte känner. Sexet blir annorlunda då, men inte sämre, utan annorlunda.  

Sex och kärlek är två olika saker. Man kan kombinera dem, och då ger man ytterligare en dimension till sexet: man "älskar" snarare än att "ha sex". Men det är inget fel på att "ha sex" utan att älska. Det kan vara skönt och trevligt som aktivitet det med. 


Tjohej: Det är enda anledningen till att jag skulle kunna tänka mig sex.
detta kanske du kommer ändra när du väl haft sex
ont så har ons vart kasst, meningslöst sex jag inte känner nåt sug efter
älskar att ha sex med en långlivad partner. inte för att göra barn dock, utan för att älska varandra på alla sätt möjligt mvh cheezy tjej på p-piller