Forumet - Homofober

Homofober

1623 0 46
När jag läste syrrans "dikt" eller vad man ska kalla det så insåg jag verkligen hur fucked up en del människor är egentligen.

Hon skrev om att hon blivit/är mobbad på grund av hon gillar tjejer. Har ju märkt att hon är nere ibland, men hon vill inte snacka om det. Hon skrev också om att hon skäms över sig själv, äcklas över sig själv på grund av att andra såg henne på det viset.
Och det gör mig faktiskt jävligt ledsen. Hon är 15 år, hur go som helst och skit kul att umgås med. Men en del glömmer det på grund av hennes läggning, som egentligen inte borde spela någon roll alls.

Så om det finns några homofober här på UM, kan ni förklara för mig vad ert jävla problem är?

Spana också in:

Det för oss tillbaka till 1890 talet och före det ända tillbaka till renässansen då Sverige präglades utav kyrkans ord och text. Och den attityden som kyrkofädrarna erhölls sig till under dessa århundraden var somså att sexuella tankar och handlingar fick endast brukas med själstankarna för giftermål och återproduktion. Så i teorin äro giftermål ett sakramentum vilket somså välsignar den väldiga relationen. Så det blev en definitiv attityd som sade att det var efter allt smutsigt.

Så när kyrkan inte längre hade den väldiga genomslagskraft, låt oss säga i början utav 1900 talet och som sedan sjunkit  och som blivit glöd i brasan efter 1960 talet i Sverige...
  Denna generation födda före 1960 lever än idag och det var inte länge sedan sex & onani ansågs som viss snuskighet. Men då en överväldig majoritet tyckte och tycker att sex är något som borde få vara okej nuförtiden så ses det knappt som skamligt. Men det är betydligt färre som var homo än det var som var / är retro och därför så har inte detta fått samma stämpel utav OKEJ under detta sekel.

Så människor tar ofta efter utav sitt umgänge utan att de själva märker av det så har det ifrån dessa mobbares mormors mor till mormor till mor till "Mobbaren" funnits viss förakt emot homo.
  Likadant vart det med musik osv för inte så längesen, det som spelades förr var tämligen lika, när rock och dylikt uppstod så var de äldre generationerna emot sådant för att det var annorlunda än vad dom lyssnat till. Men då det var tillräckligt många som tyckte att det vart OKEJ stämplat så är det längre inte något större förakt emot rock.

Man kan även jämföra av hur många homosexuella par som finns bland äldre VS yngre. Det är knappt några äldre par som är homosexuella. Och somsagt det kommer med tiden bli mer accepterat.

mynona: Jag tror inte att homofober tänker så mycket, oftast följer de bara gamla traditionella normer därför att de vill ha det enkelt och lättfattligt och slippa anstränga sig och då håller de fast vid tanken att sex bara är till för att skaffa barn.
Man gör det lätt för sig om man tror att det enbart handlar om låg intelligens, brist på eftertanke, lathet o.s.v. Det kan också vara så att människor har olika smaker och olika värderingar som de själva har valt.

Razor:
Man gör det lätt för sig om man tror att det enbart handlar om låg intelligens, brist på eftertanke, lathet o.s.v. Det kan också vara så att människor har olika smaker och olika värderingar som de själva har valt.
Man behöver inte vara homofob bara för att man själv är heterosexuell. Homofobi är beskrivningen på avsmak, förakt, fientlighet, etc. Handlar det enbart om personliga preferenser kan man rycka på axlarna åt saken, eftersom ingen tvingar en att ha sex med någon av samma kön om man har en annan smak. Homofobi innebär aktivt motstånd mot homosexualitet, inte att man struntar i att själv ha samkönat sex. Reagerar man häftigt mot homosexualitet har man någon form av problem. Har man bara andra sexuella preferenser rycker man bara på axlarna, sådant räcker inte till för att man ska reagera så häftigt som homofober gör. 

mynona: Man behöver inte vara homofob bara för att man själv är heterosexuell. Homofobi är beskrivningen på avsmak, förakt, fientlighet, etc. Handlar det enbart om personliga preferenser kan man rycka på axlarna åt saken, eftersom ingen tvingar en att ha sex med någon av samma kön om man har en annan smak. Homofobi innebär aktivt motstånd mot homosexualitet, inte att man struntar i att själv ha samkönat sex. Reagerar man häftigt mot homosexualitet har man någon form av problem. Har man bara andra sexuella preferenser rycker man bara på axlarna, sådant räcker inte till för att man ska reagera så häftigt som homofober gör.
Homofobi är en stark känsla, utan tvekan. Jag tror att det, som med andra fobier, har olika utlösande faktorer och inte enbart beror på brist på eftertanke och gamla normer.

Razor:
Homofobi är en stark känsla, utan tvekan. Jag tror att det, som med andra fobier, har olika utlösande faktorer och inte enbart beror på brist på eftertanke och gamla normer.
Jag har svårt att föreställa mig hur det kan bero på annat än gamla normer, såvida det inte handlar om personliga erfarenheter som man inte kunnat hantera emotionellt. Om det inte handlar direkt om gamla normer, kan det indirekt göra det: om en tex man reagerar häftigt över att antydas bara homo, kan det handla om att hn känner sin "manlighet" ifrågasatt. Men detta går ju trots allt också tillbaka på traditionella normer, eftersom det är sådana som säger att en homosexuell man skulle vara "feminin" - och för övrigt att det "feminina" står lägre än det "manliga". Det går likväl tillbaka på gamla traditionella normer.