Forumet - Homosexualitet nu och då, populärkultur

Homosexualitet nu och då, populärkultur

1748 0 29
Jag läste "Sexigaste bögen" tråden här och tänkte lite på homosexualitet och populärkultur.

Tycker ni inte att det verkar som att det var friare med kändisskap och homosexualitet på 70-80-talet än nu? Ramen för kändisskap verkar mindre nu, och jag kan knappt komma på någon globalt känd bög.
Nu menar jag inte de som är kända för att de är bögar, utan de som är kända och råkar vara homosexuella.
Det är konstigt för att homosexualitet verkar vara mer accepterat nu än då.
Kanske är det så att de som är kända och homosexuella för närvarande framhäver sin homosexualitet och gör det till en grej som ska sälja.

Tråden är möjligtvis dåligt strukturerad, då det bara är någon tanke jag undrar om ni håller med om.

Spana också in:

Det är raka motsatsen tycker jag. Förut kunde en kändis bli ratad och bojkottad om han/hon kom ut som homosexuell. Och för några år sedan(till viss del även idag) så tog den sexuella läggningen över för orsaken till kändisskap hos kändisar som kom ut. Sångare som blev Bögen(som även sjunger ibland). Men oftast nu för tiden så är det mer bara accepterat och inte mer med det. Jag börjar direkt tänka på Neil Patrick Harris som bara blir mer och mer känd(och omtyckt) i USA. Sen har vi ju Ellen såklart som också är ett bra exempel. Det finns fleeera kändisar som är homosexuella där deras läggning aldrig direkt har varit något större samtalsämne eftersom färre och färre bryr sig. Så nej, jag tycker inte att det var mer accepterat med homosexuella kändisar förr än nu.