Forumet - Hon börjar bli elak, hjälp mig

Hon börjar bli elak, hjälp mig

3245 0 55
Jag ska berätta om ett litet kompis problem jag har..

En av mina bästa kompisar har börjat bli jävligt tyken och elak mot mig. Jag är rent ut sagt förbannad och ledsen på henne för mot alla andra är hon en liten ängel, men mot mig har börjat bli tyken, och jag vet inte varför. Vi kan kalla henne för Lisa då.

T ex när vi hade musik i måndags så hörde jag inte vad våran lärare hade sagt, och jag sa "Vad sa du?" och då suckade hon överdrivet högt och sa "Men gud, kan du inte lyssna?" och jag svarar "Men ursäkta." Och då ska hon gå och vara förbannad på mig resten av dagen, och det fick jag reda på genom min kompis. Eftersom Lisa hade dragit med min andra kompis, Emma kan vi kalla henne, och börjat snacka skit om mig och sagt "Hörde du vad hon sa till mig, hon är svin tyken!!" och massa annan skit.

Det är ju inte detta lilla som gör att jag blir sur och ledsen, hon har gjort mycket annat också.

Jag får seriöst RYCK på henne, och jag har börjat tycka väldigt illa om henne nu. Detta har aldrig hänt förut, och mina kompisar säger alltid att jag är en så bra vän, alltid snäll och sånt. Men om jag blir sur på Lisa så vet jag att alla som "älskar" Lisa antagligen kommer att vända sig emot mig.

Jag börjar nästan bli deprimerad av detta, ibland kan jag bara bryta ihop på kvällarna och stor gråta för att hon är så sur och elak mot mig. Vad kan jag göra för att få ett slut på detta?

Spana också in:

ennie:

Hon kanske är ledsen. Var snäll mot henne.


Men skojar du!? Jag gör allt för att hålla henne kvar, och jag är snäll mot henne! Hon gör allt för att trycka undan mig. Hon försöker också sno min bästa kompis, en kompis som jag har haft i nästan hela mitt liv, som jag har känt sen jag var 2 år. En som hon snart har lyckats stjäla.

Jag vet inte om det hjälper att prata eller om jag bara ska släppa henne.
Tickstart:

ingen fattar vad jag menar när jag säger tyken :c


jag säger också "tyken" ibland ^^

Till ämnet: när jag gick i nian hamnade jag i ungefär samma sitts. En kompis som stod mig jätte nära började bli jätte otrevlig, hon lyssnade inte på mig och avbröt mig när jag pratade, som om jag aldrig sagt nåt. Men hon gjorde inte så mot någon annan. Jag drog mig helt enkelt undan, det var min lösning. JAg orkade inte ta någon fight för jag hade redan mycket som var jobbigt. Men jag misstänker att det var samma för henne egentligen. Hon hade också mycket, höga krav på sig själv och jobbigheter inom familjen. JAg gissar på att hon betädde sig så just för att vi stod så nära som vi gjorde. Det blev kanske en sån grej som det blir inom familjen, man är så nära så man släpper på snällspärren. Man häver ur sig lite alltmöjligt för att man är så nära och har det bandet mellan sig. Om du förstår?
Så vem vet, hon kanske inte känner sig helt ok? Och med det menar jag inte att det är okey att bete sig som hon gör. Så försök att prata med henne. Funkar inte det så skulle jag personligen skita i henne. Trots att det kanske är ens bästa vän från början så anser jag inte att det är en bästa vän om man blir behandlad som skräp. Så släpp det i så fall. Låt det ta sin tid så kanske det blir bättre efter ett tag. Ignorera henne ett tag, bit inte tillbaks när hon biter.
Hoppas det löser sig [smile]
Smulia:

Hoppas det löser sig [smile]


Tack för inlägget, nu när jag tänker på det. Jag och hon är rätt lika, fast hon kanske har det lite värre.. Hennes mamma har fått cancer men min mamma har samtidigt Epelepsi(vet ej hur det stavas), och fick ett jätte stort EP anfall i somras som kunde ha dödat henne..

Men vet dock inte varför "Lisa" tar ut all ilska på mig. Jag menar, hon kunde tänka lite på mig också, att det inte bara är hon som har det svårt..
jag har också en kompis som är så ungefär, lyckligtvis är hon ingen jättejättenära kompis men vi träffas varje dag i skolan. Hon är också sån som hackar upp sig på allt jag gör. Hon är skitsnoffsig och får mig att känna mig asdum. Väntar på att hon ska ge mig nästa kommentar, dåååå ska jag skälla på henne!