Forumet - hoppa av gymnasiet efter ett halvår?

hoppa av gymnasiet efter ett halvår?

671 0 29
jag har nu gått på gymnasiet i ett halvår och jag klarar inte av det mer.. det känns jävligt onödigt att sitta och plugga på tex gamla kungar som jag sedan glömmer efter en vecka. det är inte så att jag har problem med betygen eller så heller, är ett vg-barn.
vet inte om det beror på programmet jag valt, klassen eller helt enkelt skolan och plugget.
vet därför inte hur jag ska göra. det skönaste skulle väl vara att hoppa av? men vad fan ska jag göra istället då? måste väl antagligen läsa om en massa ämnen senare i livet också? får ju heller inga pengar och måste ha ett jobb, vilket är ganska svårt att få när man är 16 och hoppat av gymnasiet?
kan det vara möjligt att byta gymnasieprogram nu utan att gå om hela ettan? eller om jag väljer att byta program, måste jag då söka om så att jag börjar till hösten igen?
Du kan ju alltid höra med nån studievägledare om det finns andra program som du kan tänka dig. Det är inte säkert att du behöver gå om, vissa kurser kanske du får tillgodoräkna dig ändå. Det är iaf värt o prova!

Det kanske är arbetssättet som är fel! Idag finns det ganska många skolor som har en annorlunda pedagogik!

Spana också in:

jag går ett specialutformat handelsprogram och det är jävligt hårt, tror det är bland de högsta intagningspoängen på skolan och det värkar som lärarna tror vi är hur smart som helst.
känns även jävligt surt att det är svårt att få högre betyg. en gammal kompis (som går ett annat program på en annan skola) har just nu mvg i engelska medan jag antagligen inte ligger på högre än g.. och då hade vi lika betyg i engelska när vi gick ut 9an i samma klass (om hon inte hade sämre än mig)
hade jag gått ett annat program hade det varit enklare för mig att få högre betyg? bläääää
Persistent:

Nej då... haft idé sen dag ett, MEN är så förbenat praktisk av mig så jag gör allt i sista minuten. Brukar inte bli mer än G ändå. [crazy]


Haha, känner igen det där.

Persistent:

Fean vadh kewlt! Vad handlade den om?


Vi ställde saker vi gjort i skolan, jag bidrog med mina teckningar och dem egendesignade plagg. Lokalen var ganska liten så det var inte så svårt att fylla upp den. Haha.