Forumet - hoppa över pre-IB

hoppa över pre-IB

476 0 5
Någon som inte har läst pre-IB utan samhäll första året och sedan börjat på IB och klarat det med goda betyg? Eller vet någon som har gjort det? Ungefär vad är det man läser på pre-IB, tror ni som har läst IB att man skulle kunna klara IB och komma in i det ganska bra utan att ha läst det eller hur stor betydelse tror ni att det har? Skriv ned alla erfarenheter och allt ni vet om pre-IB osv.

Skulle även vilja veta hur många timmar utöver skoltid som ni som läser IB lägger ned på plugg/dag (eller per vecka) och hur skillnaden är tempo- och svårighetsmässigt när det gäller pre-IB och IB. Skriv gärna också vilket betyg ni gick ut med.

Jag pluggar ca 16 h utöver skoltid per vecka och går på en skola med ganska högt tempo. Känner dock att det jag gör inte är direkt stimulerande och att man inte lär sig så mycket (som man kommer att komma ihåg och ha nytta av). Har typ ingen motivation att fortsätta här plus att jag hatar skolan och eleverna. Är även en av anledningarna till att jag vill börja på IB, jag tror att jag kommer få mycket mer energi av de människorna där och att de kan få mig att må psykiskt bättre, (träffade en del på öppet hus förra året men ska dit igen och vara med en dag typ).
Kom gärna även med förslag på frågor man kan ställa när man är där på besök.
Amsle:

Vet ej. Men min syster skall söka till IB. Hon fick en lapp där det stod att man skall göra ett test på sitt modersmål, hur menar de då?


vet inte :S menar de ett svensktest? på den skolan jag ska in på i så fall behöver man göra intervju men på vissa är det test och ibland test+ intervju som jag har uppfattat det

ÄR DET INGA SOM GÅR IB HÄR?

Spana också in:

soimpolite:

ÄR DET INGA SOM GÅR IB HÄR?


Jag går på IB (Pre-IB).
Du läser typ samma kurser som alla andra i ettan, förutom att kurserna är på engelska (förutom Svenska A då). Du förbereds också inför det "riktiga" IB. I Pre-IB brukar man få jobba på samma sätt som man jobbar på i IB, för att komma in i det.
Jag skulle inte rekommendera att du skippar Pre-IB, speciellt om du kommer ha kurser som Math HL och Chemistry HL. I vår Math A/B kurs just nu så läser vi till exempel grejer som inte ingår i de nationella programmen, just för att vi skall bli förberedda för mattekurserna på IB.