Forumet - Hoppa ur gymnasiet?

Hoppa ur gymnasiet?

1898 0 27
Hej.

Har bara haft motgångar i mitt liv, såsom mobbare skit dåligt självförtroende och dåliga (men bra) föräldrar.

Är väldigt trött rätt så deprimerad och orkar inte göra mycket längre sitter hellre och tittar på film. Har inga vänner och jag går individuella programmet första året.

Mina klass kompisar är dom personerna som har mobbat mig mest och det finns inte en chans att jag skulle våga träffa nya kompisar med mitt själv förtroende.

Jag vågar inte äta upp i matsalen eller gå upp i stora skolan för att jag är rädd (dåligt självförtroende).

Jag är överviktig, men käkar inte alls mycket.


Om jag hoppar ur gymnasiet nu, hur kan jag skaffa jobb då? Försörja mig, och starta om och börja om på ett nytt liv?

Spana också in:

Kan du inte byta skola? Bor du i en liten stad? :/timpeltt:

det finns inte en chans att jag skulle våga träffa nya kompisar med mitt själv förtroende.


Du behöver öva upp ditt självförtroende helt enkelt [smile] Jag kan rekommendera att du går till en kurator på en ungdomsmottagning, det kan vara första steget. För övrigt är internet en bra plattform när man inte har så bra självkänsla/självförtroende. Du kanske kunde börja maila med någon och så kan ni stötta varandra? Det finns ju jättemånga sidor där man kan få kontakt med schysst folk!
Även om han hoppar av gymnasiet så måste det inte vara en katastrof. Det finns ganska många avhoppare som det ändå har gått bra för till slut - även om vår väg kanske inte blir lika spikrak som andras.

Kanske det ändå är bättre att hoppa av om man inte är engagerad i sina studier. Att ha halvtaskiga eller dåliga betyg gör det inte lättare senare i livet om du inte får möjligheten att läsa upp dina betyg. Då står man där och kan inte söka in till de utbildningar man är intresserad av.

Men jag råder dig till att fortsätta studera.
timpeltt:

För den delen, hur normalt är det för föräldrarna dricker cirka 5 glas vin och några öl på kvällen VARJE kväll?


Det är inte normalt. Blir de fulla? När jag var liite yngre än du så drack min mamma några flaskor vin varje kväll, sedan blev jag less på att jag skulle ta hand om henne + min lillebror så jag pratade med min pappa (de är skiljda) och då blev det lite bättre. Har inte du någon släkting som du kan prata med om det känns jobbigt? Det kan hjälpa.
För delen om jag skulle hoppa av gymnasiet så skulle mina föräldrar mörda mig, dom har sättit käppar i alla min drömmar en så länge:

Jag vill öppna ett cafe - NEJ DET FÅR DU INTE

Jag vill bli kock - NEJ DET FÅR DU INTE du ska jobba på verket som din pappa, där tjänar du mest,
timpeltt:

Geigerzähler Blir inte lätt då alla bor i finland.....


[sad] Dumt. Försök att prata med dem själv?

timpeltt:

du ska jobba på verket som din pappa, där tjänar du mest,


Mh, så var mina föräldrar också "Du får välja mellan natur, industri eller VVS, du har inget val!" för de ville att jag skulle tjäna bra med pengar (vilket jag ej bryr mig om, jag vill göra det jag tycker är kul). Men jag lyckades dock lura dem till att tro att naturbruks (går smådjursinriktning) var nästan som naturvetenskap. [blush] Tyvärr vet jag inte vad du kan göra om du inte får välja själv, så länge du är under 18år så kan dina föräldrar göra vad som helst med din skolgång. Tror inte ens att du får hoppa av gymnasiet utan deras samtycke. [sad]

Men ja, jag rekommenderar dig att gå klart gymnasiet i alla fall... Du kommer att må mycket sämre av att bara sitta hemma, det kan jag lova. Dessutom är det väldigt jobbigt att hamna efter så pass mycket att man senare får plugga med personer som är bra mycket yngre än sig själv och då kan det bli jobbigt att ens skaffa någon utbildning ö.h.t. och DÅ blir man verkligen utanför samhället för att man inte kan jobba...
Bör dock tillägna en sak.

Jag (tror) att jag bara har ett år kvar?.. Vet inte så mycket fick inte reda på så mycket.

Och mina betyg är i botten helt seriöst. Jag kommer inte få klart mina betyg i tid.

Ämnen jag har godkänt i:

-Bild (Konstigt? Då jag hatar det)

-Hemkunskap.

-SO

Och då har jag 7 betyg kvar och fixa.

Anledning att jag har så dåligt betyg är för att det alltid gått åt helvte för mig.


Så jag kommer inte få välja vad jag ska läsa sen.
Så det spelar nog ingen roll om jag så hoppar ur nu eller väntar tills jag blir utsparkad :/.


....