Forumet - Hoppar av gymnasiet och börjar på folkhögskolan.

Hoppar av gymnasiet och börjar på folkhögskolan.

952 0 2
Så nu har jag gått i gymnasiet i 2 år i Fordon- Transport programmet och det är ur dåligt, jag fick ett val att välja ifall jag skulle byta skola eller gå om 2:an för jag inte hade lärt mig något och därför inte kunnat få betyg, (jag fick 51.67% frånvaro). Så då bestämmde jag mig att skita i det här dåliga programmet och bara studera i folkhögskolan och arbeta med det jag behöver att arbeta med för att få gymnasie skiten typ kompetens eller fan det kallas för.
Vad tycker ni om det hela? Bra/Dåligt? Grejen är ju att jag har inget intresse av fordon så att byta linje skulle få mig att gå in i 1:an igen och hoppa av och börja på folkhögskolan skulle vart okej för då går jag om 2:an, sen tar jag mig till 3:an och sen är det klart. Mamma och skolans kurator tycker att jag tar ett bra beslut och det blir bäst för mig.
Det väljer du själv, man kan ju välja att studera utan program alltså fordon, bygg, IT osv... På folkhögskolan. Vilket många gånger kanske är härligt att slippa om man bara vill studera färdigt.
Man måste dock vara 18 år + för att söka folkhögskola men det finns ju undantag. Om jag vore dig hade jag kontaktat en vettig skola och få höra mer om hur det är och fungerar. Tyvärr har många folkhögskolor stängt vid den här tiden så kan bli svårt om du vill hälsa på på skolan.
Men många av skolorna har sommarkurser så det är mycket öppet ändå så hör av dig och kolla om du kan få komma och bli visad runt i skolan och så.