Forumet - Hopplöst?

Hopplöst?

694 0 25
Känner inget hopp och ingen lust till nånting.. Har börjat prata med en kurator hos ungdomsmottagningen men känns inte som att jag får ut nånting av det. Min panikångest blir bara värre känns det som och min pojkvän ligger och är rädd att jag ska dö på riktigt av det. Åååå, vad fan ska jag göra? Orkar inte mer, kommer aldrig framåt. Står bara här på ruta ett och snubblar bakåt. Helvete.

Här ser ni vad jag pratar om hehe.
http://ungdomar.se/forum.php?thread_id=289566&page=1#10758522

Har bara så jävla tråkigt och mår skit så därför gör jag en tråd till. När fan ska man va på glatt humör o känna sig lycklig på riktigt igen???

Spana också in:

Lounge fact:

Din kurator hos ungdomsmottagningen kanske borde slussa dig vidare till en professionell psykolog.


Tycker det med egentligen..OF 5:

prata med en riktig psykolog, försök hitta en vettig iaf. Så kanske det kan bli lite bättre iaf. har ingen aning för livet är rätt hopplöst.


Livet är ju verkligen hopplöst. Skulle säkert kunna bli bättre men det känns halvt omöjligt. Fick väl skiten som många andra här i livet :)
jenkannn:

Känns halvt meningslöst, men finns ju ingenting som jag själv kan göra så tycker nog att du har rätt.


Det är inte meningslöst okej? Jag tror det är jävligt nyttigt, och som du skriver kan du inte göra någonting själv och då kommer det inte bli bättre utan kanske t.om. sämre. Sträva efter att det ska bli bättre och sök hjälp hos en psykolog för det är det jag tror att du behöver. En kurator kan inte hjälpa dig på samma sätt.
Lounge fact:

Sträva efter att det ska bli bättre och sök hjälp hos en psykolog för det är det jag tror att du behöver. En kurator kan inte hjälpa dig på samma sätt


Det har du nog rätt i. Men känns som det bara blir värre hela tiden så är osäker till att det ens kommer bli bra. Vet att jag är pessimistisk (hur i helvete det nu stavas) o så nu, men har en fruktansvärd dag så kan va därför. Är inte positiv till att det kommer lösa sig annars heller i för sig, känns som det har gått för långt o mitt liv kommer va såhär förjävligt. Vet att jag är gnällig också :(
jenkannn:

Vet att jag är gnällig också :(


Det är helt okej att du är gnällig. Det är bättre att gnälla än att hålla käft. Det blir värre för du inte har hittat en metod som åtminstone ger lite uppgång, kuratorn kanske inte var rätt grej men du har i alla fall försökt och det är bra. Jag tror inte det kan bli så mycket sämre med en bra psykologkontakt i alla fall, så pröva pröva pröva. Gör allt möjligt för att det ska bli bättre. Tro på att det KAN bli bättre, försök i alla fall. Om det inte blir bättre får du ta det då. Ta en sak i taget, uppsök en psykolog nu och tveka inte.
Lounge fact:

Tro på att det KAN bli bättre, försök i alla fall. Om det inte blir bättre får du ta det då. Ta en sak i taget, uppsök en psykolog nu och tveka inte.


Tvekar tyvärr hela tiden. Kände mig typ "duktig" för att jag tillslut gick till kuratorn, tänkte börja med psykolog direkt men bor i minsta hålan så det finns bara skit här så då blir det alltså en liten resa för att komma till en hyfsad och det blir helt enkelt inte av. Men jag måste väl, känns ju som att jag inte hittar nån väg ut och det är väl det enda som egentligen kan hjälpa mig så jag borde väl bara ta tag i det. Vet jag ju egentligen själv att jag måste så jag vet inte vad jag håller på med egentligen men det bara blir så..
Be din kurator att se till att du får kontakt med BUP, eller kontakta dem själv. Dels så verkar du ha ett behov av att komma i kontakt med en läkare, dels så är BUP:s personal bättre lämpad för att hantera psykisk ohälsa än kuratorer på ungdomsmottagningar i regel är.
jenkannn:

.


Du var skitstark som gick till kuratorn. Vet hur det är det där med små hålor och strypta psykkontakter, jag tror absolut det är värt att åka en liten bit för att få den hjälp man behöver. För du behöver professionell hjälp, du kan inte må såhär. Har inte så många tips mer än att bara göra det, lätt att hamna i en grå zon men det kommer nog kännas bra när du väl tagit kontakt och kommit igång. Jag tror absolut på att detta kommer gå åt rätt håll såvida du får en bra psykologkontakt.
mediakatt:

Dels så verkar du ha ett behov av att komma i kontakt med en läkare, dels så är BUP:s personal bättre lämpad för att hantera psykisk ohälsa än kuratorer på ungdomsmottagningar i regel är.


Ja, det har de ju helt klart. Visste ju egentligen från början att det inte skulle räcka med ungdomsmottagningen.

Lounge fact:

Jag tror absolut på att detta kommer gå åt rätt håll såvida du får en bra psykologkontakt.


Jag hoppas verkligen det.. Är fortfarande väldigt osäker men har väl inte så mycket att säga till om innan jag väl har testat på det i för sig.