Forumet - Hosta

Hosta

328 0 19
Min bror hade fått någon konstig hosta, det började med att han hostade massa, i någon/några veckor, sen började han kräkas av det. Inte varje gång han hosta. men typ genomsnitt en gång per dag.

Han hade smittat mig med den hostan. Jag har hostat i tre veckor drygt. Jag fick lov hosta typ varannan minut annars blir det som att andas i ett sugrör, och jag kräktes igår och inatt av hostattacker. idag hade jag jätteont i ryggen, revbenen och en konstant smärta i typ.. någon muskel, vid hjärtat ungefär. Jag vet fan inte vad det är för hosta.

Någon som haft så? :( tips?
ska till läkaren imorgon i alla fall men jag tänkte kolla lite om någon av er på UM vet något.

Bara seriösa tack ;p

Spana också in:

Angelize:

http://sv.wikipedia.org/wiki/Kikhosta


"Typisk kikhosta börjar som en vanlig förkylning med hosta, möjligen med låg feber. Hostan ökar efter hand, kommer mer attackvis och blir allt intensivare, särskilt nattetid. Efter ytterligare någon eller några veckor kommer de karakteristiska kikningarna. Hostattackerna karakteriseras av en djup, skrällande, krampaktig hosta som tömmer lungorna på luft och följs av andnöd med långsamma, ansträngda, väsande inandningar. "

Inte förkyld i början alls. Inte nu heller.
Låter nog inte nå speciellt när jag hostar, inte andnöd med långsamma, ansträngda, väsande inandningar heller.

Får bara svårt att andas när jag inte hostar :(

Har nog inte feber heller.
Tilda1988:

låter som nåt vanligt virus

men be att få hostmedicin utskrivet för att du håller på att plågas ihjäl (vilket jag förmodar att du gör eftersom du har hostat så länge)


Jag var hos läkaren idag :/
Fick åka och akut röntga osv, men dom skicka hem mig. så inge allvarligt lär det ju inte vara. bara att det gör satans ont när jag hostar så jag undviker det. funkar..nästan. hostar var 7de minut ist för varannan :D

Får väl hem något papper imorgon om vad för fel det är. kanske. eller om jag ska ha medicin.

Det löser sig iaf. Tack! :)
Tilda1988:

Ok, lycka till då, lider med dig. En fråga, röker du?


Nej, jag röker inte :)
Dom ringde idag. hittade inga fel :S.. Dom har dock skrivit ut någon medicin, hämtar ut den imorgon i alla fall. får 'lida' idag sen blir hostan lite snällare..hoppas jag. Dock får ja nog gå runt med smärta i någon muskel vid hjärtat tills det går över av sig själv :s Fick inge smärtstillande i alla fall. alvedon funkar inte :Plejonmamman:

Håll gärna en trevligare ton i forumet tack! [no-no]


Förlåt. [ops]