Forumet - hostar snart upp mina lungor

hostar snart upp mina lungor

2552 0 22
hur vet man när hostan blir något värre än bara vanlig hosta? är det typ om man får ont i lungorna? gör lite ont i ryggen när jag hostar nu men tror det är i musklerna och inte inuti liksom.

vet att detta går att googla men det är roligare att skapa tråd, heh

och finns det några bra huskurer mot kliande hals?mvh hon som inte minns senast hon var förkyld

Spana också in:

Att få ont av hosta, när man hostar, är normalt, det är ju ansträngande att hosta.
Att ha ont i lungorna vid vanlig andning är ett tecken på lunginflammation, vilket man bör söka läkarvård för så snart som möjligt.
Om du är orolig, boka bara en akuttid på närakuten! eller en akuttid via vårdcentralen imorgon. Det e ju lika bra och du får kanske hostmedicin som gör att du kan sova.
enhimmelskdrog:

för feber? har aldrig åkt till läkare ..[crazy]


nja, snarare för hostan. Har man så pass mycket hosta att man får ont i kroppen bör man åka till läkaren och få riktigt hostmedicin så att kroppen kan koncentrera sig på att få bort förkylningen istället för skadan hostan skapar. Till exempel trötthet.

Jag hostar extremt mkt varje gång jag blir förkyld, har hostat så jag tappat rösten nästan helt, fått luftrörskatarr, haft så ont i kroppen att det gör ont när jag reser mig och hostat så att blodkärl spruckit i ögonen ett flertal gånger.

Inte kul!
enhimmelskdrog:

ska köpa ben & jerry's för halsen också - because i'm worth it [cute]


bästa medicinen! ;)

enhimmelskdrog:

eller kan man bara åka dit??


min vårdcentral har i alla fall öppet hus-tider varje vardag, kolla om de har det. Ring direkt på morgonen och kolla om de har tid.
Annars kan man ju chansa och åka dit och fråga om någon skulle kunna kolla i din hals, en sån undersökning tar ju max fem minuter. Dra någon snyfthistoria om att du inte sovit på flera nätter pga hostan!
Annars kanske någon bara kan skriva ut hostmedicin lite snabbt!

Jag har för mig att jag kunde få recept på hostmedicin bara genom att ringa ner en gång.