Forumet - Hudbristningar efter träning..

Hudbristningar efter träning..

2358 0 22
Jag vet redan att det finnns en hel del trådar om "Hudbristningar"

Men jag har gymmat i ca 1år nu , jag var rätt fet och hur klen som helst.
ska skriva lite om mina resultat , och vad som hänt.

Mina 2 bröder som gymmat x antal år.

De fick mig att börja gymma , jag gjorde inte så mycket innan , satt mest vid datorn.

Men iaf...

Bänkpress , jag orkade knappt stången ibörjan och den är 20kg.
Hantlar kanske 4-5kg.
stång omkring 13-16kg.
Ben , Mage har jag alltid vara starka i.
Men min rygg var inte så jävla rak ibörjan p.g.a dator och lite spelande.

Men nu bänkar jag 70kg - när jag ligger rakt på bänken.
Nu orkar jag hantlar på 13-14kg
Och min rygg ser mycket bättre ut nu.
Ben , mage , axlar har jag också fått mer muskler på.

Så jag har tränat rätt hårt under 1 år.

Men nu kommer jag till hudbristningarna..
Har fått på axlarna , som går mot nyckelbenet , etc från Marklyft och även att mina armar växt riktigt mkt och fort. Eftersom jag har både bristningar vid bröstfästet. Och på mina biceps.
Men på sidan vid typ ryggen , bröstkorgen alltså typ nedanför armhålan , där har jag fått bristningar , och även på ryggen.

Jag bara undrar ifall det är normalt att få bristningar rätt fort under en liten tid , vissa bristningar ser ju bara häftigt ut.

Men jag har också fått bristningar vid midjan <- och kan även se på vissa ställen av kroppen att det är påväg att komma fler , etc magen... jag är inte fet , inte som jag var förut , nu har jag fått muskler överallt , men jag tycker ändå det är helt fel eftersom att jag får bristningar lite var som. Men de flesta personer som jag vet om , har inte ens fått några bristningar , jag har fått vid svanken och lite längs ryggraden , men det är ju p.g.a att jag kört marklyft och ökat en hel del i det. Men att få nedan för axlarna på ryggen <- DOM jag verkligen stör mig mest på.

Så därför undrar jag , om jag ska pröva någon , kräm,salva som gör att de försvinner lite fortare eller bleknar.

Skriv gärna ifall det är fler personer som fått något liknande.

tacksam för svar :)

Spana också in:

Capture:

Hoppades du på att jag inte skulle hinna se innan du ändrade? [cute]


ja [blush] men det var ju inte svar på din fråga, det var därför jag ändra :c

Capture:

Men, olivolja är ju bra för hyn! Återfuktande och sådant tjafs.


Vadå för att reklamen säger det? [sad] Frukt och grönsaker och allt strunt man ska ha i håret med absolut noll vetenskapliga belägg för att de gör någon skillnad [crazy]
rockarn:

Så därför undrar jag , om jag ska pröva någon , kräm,salva som gör att de försvinner lite fortare eller bleknar.

Skriv gärna ifall det är fler personer som fått något liknande.

tacksam för svar :)


Ja jag lider med dig. Har själv fått hudbristningar på biceps och längst ner på överkroppens sidor. Satt och letade efter en rad olika behandlingar för detta som inte var helt hutlösa till priset. Slutade att jag sprang på en video av en amerikansk läkare som förklarade hur du billigt och bra kan skynda på det hela.

Först så ta en helt vanlig citron(ja jag är seriös) och stryk den över de drabbade områdena så att druvsaften smörjer in där det behövs. Låt druvsaften torka in i cirka 10 min och ta sedan på olivolja. Utför detta 1-2 ggr om dagen. Både citron och olivolja innehåller en rad olika ämnen (bl.a. C-vitamin) som är bra för huden.

Dock är tiden det som är allra viktigast. Metoden som jag nämnt ovan visar effekt på små hudbristningar och de nybildade(effekt kan synas redan efter först eller andra dagen). Jag började med detta för cirka 2 veckor sedan och de små hudbristningarna har redan börjat blekna (har haft bristningarna i cirka 2 månader och bleknade inte något under tiden). Men stora bristningar får du ha tålamod med. Olika ämnen och vitaminer hjälper, men tiden är den bästa. Sola de drabbade områdena på sommaren är också väldigt bra. Solen innehåller mycket bra för huden som kan ge positiv effekt på sådant som bristningar, hudeksem, en del hudsjukdomar mm.

Laserbehandling finns också. Men där får du börja räkna på 20.000:- och sedan röra dig uppåt beroende på vilka områden de berör och hur stora bristningarna är. Små områden som t ex biceps kan hamna på runt 4000-5000:- och bör behandlas cirka 10 ggr. Men har du behandlat detta tidigare med t ex metoden jag nämnde ovan och låtit tiden få ha sin effekt så kan du få ner priset väldigt bra på de stora bristningarna.

Ge inte upp i första ronden. 1-2 ggr om dagen som sagt och på det hela tiden. Tänk även på att ej träna med för mycket vikter eller för många repetitioner med övningar som påverkar t ex biceps ifall du nu skulle ha bristningar där. Gå hellre ner lite i varv ett bra tag tills det värsta bland bristningarna är över. Sedan så när du tycker att det börjar bli bra igen så kör på återfuktande salvor som är bra för hudens elasticitet och smörj områdena varje dag så du bristningarna inte kommer tillbaka eller det bildas nya. Sådana salvor finns att hitta på Apoteket, så fråga personalen där så lär de förmodligen hitta något bra åt dig(dock brukar de välja ut det dyraste åt en så läs lite på innehållet och se om du verkligen måste lägga ut de extra hundralapparna).

Sprid gärna vidare den vad du lärt dig. Finns många där ute med dessa problem och bekymmer och det största problemet är oftast okunskapen om ens hud bland många människor som skapar bristningar.

Peace out!