Forumet - Hund+Katt= hurdå??

Hund+Katt= hurdå??

1025 0 16
Hej! Jag har en hund som är ungefär ett år och 4 månader. Jag har även 2 vuxna katter.
Problemet är att hunden och katterna kommer inte överens.

Så fort hunden ser katterna, springer han efter dem för att lukta och leka med dem. Den ena katten låter inte honom ens komma nära utan börjar fräsa så fort han kommer för nära.
Medan den andra katten bara slingrar sig och skiter fullständigt i honom.

När han börjar springa efter dem börjar de också självklart springa och han tror att de vill leka då.

Hur lär jag min hund (och katter) att komma överrens med varandra??? Vem är det av dem som ska bestämma?? Vem är det jag ska säga till?? Katten som fräser elr hunden som vill leka och lukta?

Hunden har även försökt visa sig dominant genom att lägga tassen på en av katternas ryggar (den som struntar i honom) och då har katten bara slingrat sig undan?

Vad gör jag? hur? närdå? vem? vad? HJÄLP!?!

skriv utförliga och detaljerade svar. tack! :)

Spana också in:

marko94:

Men katterna har vait där sedan vi fick hunden (då ha var bara någon månad)


Jag menar att det hade varit bäst om du skaffat hunden samtidigt som katterna, eftersom nu har katterna redan revir hos dig och dom tycker inte om inkräktare, vilket dom ser hunden som eftersom dom var där innan.

Själv har jag bara 2 katter så jag kan egentligen inte ge några bra tips på hur du ska göra.
Då dom har helt olika kommunikationsystem är det svårt för dom att komma överens. Det är inget man kan lära dom.
Katter är mer hårda och bestämmande än vad hundar är, eftersom sistnämnda är vänligare sinnad. Det enklaste hade ju varit om hunden fanns i huset först och katterna tillkom senare i form av kattungar. Då hade katterna haft lättare att acceptera hunden.
Patric:

Det enklaste hade ju varit om hunden fanns i huset först och katterna tillkom senare i form av kattungar. Då hade katterna haft lättare att acceptera hunden.


Jag har också hört det! Men det är lika många som säger att det är bättre att skaffa katterna först och sen hund så att hunden får växa upp med katterna??
Min katt var 9 när vår hund kom till familjen. Katten hatade henne och protesterade genom att pissa inne. Jag gjorde som så att jag sa åt hunden att sitta när katten var i antågande och han kunde då välja själv om han ville nosa på henne eller inte. Dessutom fick hon absolut inte jaga honom.

Det tog några månader men nu sover dom i samma soffa och katten kelar med henne ibland.