Forumet - Hund+munkorg=när grannarna tystnar?

Hund+munkorg=när grannarna tystnar?

7046 0 43
Jag har en Dogo Argentino som är en ganska stor hund. Han är väldigt snäll, bryr sig knappt om andra hundar och skäller eller morrar i princip aldrig. Han har aldrig visat något tendens till att vara aggressiv eller opålitlig på något sätt och han lyder väldigt bra.

Några av mina grannar har dock fått för sig att han är en farlig kamphund och har börjat snacka skit och framfört till mina föräldrar att de vill att hunden försvinner..

I ett försök att få tyst på detta tänkte jag testa att ha typ munkorg eller så på honom när vi är utanför tomten, men tycker att det blir lite Hannibal Lecter över det vilket kanske bara känns mer obehagligt för folk som är hundrädda?

Bild 1 -------------------------- bild 2 ------------------------- bild 3

nos1.jpg

nos2.jpg

nos3.jpg

Vilket alternativ upplever du som tryggast?

Frippe96:

känns mer obehagligt för folk som är hundrädda?


Känns som att om en hund har något sådant så har den det av någon anledning, behöver inte alltid vara något negativt.
Bara för att grannarna klagar behöver ni inte göra något åt det om det inte stämmer. Om hundan visar tendenser att bli aggressiv så visst, men om den nu är lugn så, varför?

Spana också in:

isola:

han ska inte behöva straffas för att era grannar är okunniga


isola:

han ska inte behöva straffas för att era grannar är okunniga


isola:

han ska inte behöva straffas för att era grannar är okunniga


isola:

han ska inte behöva straffas för att era grannar är okunniga


isola:

han ska inte behöva straffas för att era grannar är okunniga

Frippe96:

kanske bara känns mer obehagligt för folk som är hundrädda?


Kanske, men det största det gör är att det får dina grannar att tro att dem hade rätt, och att det verkligen är en farlig kamphund.

Säg till dem istället att dem är okunniga skitstövlar istället (kanske inte uttryckt just så dock), och få dem att inse att den är en snäll och fin hund.

PS. Men du är medveten om att rasen verkligen är vitt använd som kamphund va?, Det är ju inte precis som att dem verkligen har fel, den är svartlistad/olaglig i både Norge och Danmark pga. sin aggressiva bakgrund (Dock värt att tillägga så är Amstaff också det, så förmodligen är det bara en massa rövhål som haft just dessa hundarna och smutsat ner namnen för att vara "coola"), Men som med alla hundar så har det ju med ägaren att göra, få dem att inse detta så är det nog inga problem (sålänge du inte är ett av de "vill vara cool och köpa kamphund" rövhålen så klart)..
isola:

har ni inte tränat honom till kamp så är han ingen kamphund.


Han är tränad till kramhund [wink]

Knarko:

men om den nu är lugn så, varför?


För att grannarna inte är lugna [rolleyes]

Zsasz:

svartlistad/olaglig i både Norge och Danmark pga. sin aggressiva bakgrund


Att svartlista vissa raser är ju helt idiotiskt, en Dogo Argentino är inte mer aggressiv än vilken jakthund som helst, den är ju framavlad för att samarbeta med andra hundar, inte slåss.
Frippe96:

Han är tränad till kramhund [wink]


Har ni försökt att prata med grannarna? Låta dem klappa och så.


Zsasz:

Men du är medveten om att rasen verkligen är vitt använd som kamphund va?,


Det ska mycket till för att göra en hund till kamphund, det är ett ord som många slänger sig med och såfort de ser en "tuff" ras på gatan så tror de att den vill äta upp deras barn, katter och mormödrar.
Man ska inte uppmuntra folks okunnighet och orationella rädslor.
Btw: nej, ha inget. För en dialog med grannarna istället och om de inte ger sig så är det deras fel. Det kommer bara att öka deras rädsla.

Många tror att mammas hundar är farliga när de har munkrog på sig (greyhound). De ser ju knappast farliga ut liksom, men munkorgen får folk att tro att de mordiska.
Frippe96:

"Den kanske är snäll just nu men man vet ju aldrig med sånna hundar"


"Jag har levt med X i x antal år så jag vet nog lite bättre. X har en bra uppfostran och dessa hundar har ingen större benägenhet än andra att bli "elaka" om de uppfostras rätt" osv
Vilka dumma grannar. Är de rädda för att hunden ska ha sjukdomar osv också? Vet en invandrargranne jag haft förut som haft sådana tankar om alla områdets djur och skrämt upp alla sina barn till att skrika och slänga saker omkring sig såfort de ser ett djur. Helt galet.
Nummer tre är en grimma, inte en munkorg... Det använder man om hunden drar (de kan bitas lika bra med grimma om de vill).

När man använder munkorg ELLER grimma så ska man se till så att man fäster kopplet på undersidan ELLER i nacken, INTE i sidan som på vissa, det kan orsaka kroniska nackskador på hunden. De bör dessutom ALLTID, ALLTID, ALLTIIIIIIIIIID kombineras med ett ELASTISKT koppel. ALLTID.
Tycker inte du ska ha någon munkorg på honom alls. En munkorg är för mig mer skräckinjagande än ingen munkorg. Se istället till att din hund är väluppfostrad och mår bra, det är betydligt mer säkert än en munkorg :)

Vill du vara ännu duktigare och ansvarstagande, gå en hundkurs, öva lydnad och annat roligt med hunden. Det borde lugna ner dina grannar också, om dom vet att ni tar ert hundägande seriöst.
Nintendo:

Nummer tre är ju ingen munkrog


Geigerzähler:

Nummer tre är en grimma, inte en munkorg...


Jag sa munkorg eller så, tänkte att grimman ser mindre läskig ut än munkorg, men markerar ändå runt nosen vilket kan ge en tryggare känsla för okunniga? Grimman skulle i så fall bara vara för att det skulle se bra ut, min hund går redan bra i koppel och är väldigt lyhörd på den som är i andra änden av kopplet [crazy]

Alexander Danling:

Vill du vara ännu duktigare och ansvarstagande, gå en hundkurs, öva lydnad och annat roligt med hunden.


Gör allt detta, spårtränar och lydnadstränar för att han inte skall bli understimulerad. Asså min hund är ingen problemhund, det är bara grannarna som läser för mycket skvallertidningar typ och har "kamphundsskräck"..
Frippe96:

vilket kan ge en tryggare känsla för okunniga?


Det kommer ju bara göra dem ännu otryggare, för då tror de ju att din hund är farlig "på riktigt" [crazy] I deras värld har nog bara farliga hundar munkorg och munkorg = bevis på att din hund är farlig.

Så; för en dialog med dina grannar, berätta om träningen osv osv osv och om de ändå tjatar får du la ignorera dem. De kan inte kräva att hunden ska ha munkrog.
Frippe96:

min hund går redan bra i koppel och är väldigt lyhörd på den som är i andra änden av kopplet


Frippe96:

Gör allt detta, spårtränar och lydnadstränar för att han inte skall bli understimulerad.


Härligt, då gör du allt som krävs tycker jag. Det är dina grannar som har problem, låt det stanna hos dom. Du ska inte behöva anpassa dig för att dom är okunniga eller har problem med att du har en stor hund.

Nu vet jag inte hur pass väl du känner dina grannar. Men bjud in dom på en kopp kaffe, eller gå en promenad tillsammans med din hund. Får dom lära känna din hund mer än bara genom dom korta mötena i trapphuset typ så kommer dom nog förstå att han är väluppfostrad och förhoppningsvis släppa sina dumma idéer.
Frippe96:

annat/svar (Du röstade på detta alternativ)


Sätt inte på han munkorg om det inte är till för att fylla en funktion. Och den sista bilden är ju en halti? Den används endast om hunden drar mycket och inte som munkorg.

Tycker verkligen inte att du ska straffa din hund med hundkorg endast för att göra grannarna nöjda. Skit i snacket som pågår, låt de träffa hunden istället så de kan få bevisat för sig att det är en trevlig hund.