Forumet - Hundägande vegetarianer, klicka här!

Hundägande vegetarianer, klicka här!

4979 1 89

mynona:
ja, det är just därför jag ser det som inkonsekvens: förmänskligande av husdjur i många andra avseenden, men inte just i det avseendetTumme upp Det är inkonsekvens. Men bra att du minns diskussionen, för den gick ju ungefär så - på det svarade jag tex "Just därför är jag för preventivmedel, så de slipper bli ständigt gravida men ändå kan knulla om de är kåta, ska man vara konsekvent i sitt husdjurförmänskligande så ska man", osv.

Man förmänskligar dem inte när man ser till deras behov, tycker jag.
Kärlek, omvårdnad, skydd osv är ju inte förbehållet till oss människor utan får även djur att må bra.
Vill man tänka att ens djur förstår precis allt vad man säger och ger kloka ekonomiska råd så är det ju förmänskligande, men att inte kastrera dem är det ju också då man då anser att djuret vill ha ungar och skapa en familj precis som människor.

Spana också in:


mynona: Ah, men är det inte att förmänskliga djur att se dem som individer? ;) Men jag förstår hur du menar. Så diaboliskt att avskaffa små söta kelobjekt genom något slags tvångssteriliseringseugenik a'la 1935. Men är det då inte bättre att aldrig födas, än att leva i slaveri.
menar inte individ som i "person som går runt och tänker och känner och upplever sig själv som ett subjekt bland många andra" utan som det används inom biologin: ett diskret exemplar av en viss art. kan vara just hunden "bosse" eller "den där nyponbusken".

ser inget riktigt egenvärde i liv tror jag, således är det bättre att inte födas.

Birger: menar inte individ som i "person som går runt och tänker och känner och upplever sig själv som ett subjekt bland många andra" utan som det används inom biologin: ett diskret exemplar av en viss art. kan vara just hunden "bosse" eller "den där nyponbusken".
jag förstår hur du menar

Birger: ser inget riktigt egenvärde i liv tror jag, således är det bättre att inte födas.
ja det kan jag inte protestera mot, jag håller med och det var lite av poängen med den sista meningen. Det där uråldriga talesättet från antiken: "Den största lycka en människa kan uppleva är att aldrig födas." - känner du till vem som sade det?