Forumet - Hundar som rymmer..

Hundar som rymmer..

1421 0 13

Spana också in:

Man ska berömma. Vid de laget när den kommit tillbaka till dig har den ingen tanke på själva "rymningsförsöket" och kommer därför ta inkallningen som något negativt om du då väljer att skälla på den.

Om du ska skälla så ska du göra det när hunden är påväg att rymma.
Samma sak som folk som blir arga på sina hundar när de sitter i soffan(om de inte får vara i soffan). Det är helt meningslöst. Det du ska göra är att korrigera hunden när den är påväg upp i soffan. Alltså inte när den väl sitter där.
Praline:

Det du ska göra är att korrigera hunden när den är påväg upp i soffan. Alltså inte när den väl sitter där


Fast om jag när hunden sitter där, ber den att gå ner och sen berömmer när den är på golvet igen, lär ju det fungera också?

Är inte hundmänniska, försökte översätta mina andra djurpsykologiska kunskaper :c
de här påminner mig massa om min brors "uppfostran" av mina katter -.- De är djur de gör fel, de har hänt att de nån gång kissat på en tröja slängd på golvet när de tyckt kattlådan är för full.... då när han upptäcker de tre timmar senare går han och skriker på dom [tired] som om dom fattar vad fan han gapar över [tired]

de är som om han spiller ut mjölk hos en japan och torkar inte upp, tre timmar senare står denna japan och skriker på japanska, skulle han fatta ? nej -.- suck trög bror man har
Emmelipemmeli:

ast om jag när hunden sitter där, ber den att gå ner och sen berömmer när den är på golvet igen, lär ju det fungera också?


Nja, visst. Beröm när den går ned. Men om den aldrig får "skäll" för sitt beteende får den just endast bekräftelse av att va på soffan, i det här fallet, då den först får din uppmärksamhet och sedan även beröm!

Kan väl funka på låååång sikt. Men jag skulle då hellre förkorta inlärningen av att soffan är "off limit"
Praline:

Kan väl funka på låååång sikt. Men jag skulle då hellre förkorta inlärningen av att soffan är "off limit"


jo, men... i mina ögon är väl det bästa att säga till på vägen upp, sen om man kommer in i ett rum där hunden redan sitter p fel ställe "beordra" den att gå ner och därefter berömma...
Vi är nog överens.