Forumet - hunddagis = ensam i box?

hunddagis = ensam i box?

2685 0 26
var å kolla på hunddagis häromdagen å de sade att de hade hundarna i boxar, ensamma eller med en kompis, när de inte aktiverades. Det verkade vara standard hos dem, 1-2 hundar i samma box.

Hur vanligt är det?
Jag hade föreställt mig att man delar in hundarna i mindre grupper, som de sedan får dela rum med när de är inomhus.
det finns väl fördelar och nackdelar med båda alternativen, men jag tycker idén med flera hundar i samma rum känns mer trivsam förutsatt att man lyckas konstruera en harmonisk dagisflock.

Spana också in:

isola:

Så sorgligt [sad]
Fast det är ju ofc bra om de får vara med snälla hundar.


förstår inte om du menar att det är sorgligt att de är ensamma i boxar eller att de får va med andra hundar?
Eller att de är på hunddagis öht?


Det finns ju fördelar i att ha ensamboxar, hundarna lär sig att boxen är en plats för vila och passivitet och kan trivas bra med det. Det är inte dåligt i sig om de blir aktiverade när de inte sitter i boxen.

Men eftersom min hund har svårt för ensamhet så kan det bli problematiskt för just honom. Ska hur som testa och se hur han mår av det, det kan hända att hans separationsångest inte kommer till uttryck när han kommer från sin hemmiljö.
Artie:

förstår inte om du menar att det är sorgligt att de är ensamma i boxar eller att de får va med andra hundar?


Om de får sitta ensamma i en liten box hela dagen, får de hoppa runt och leka med andra hundar på promenader och på stor fin gård och äta god mat så är det inte sorgligt!

Artie:

Men eftersom min hund har svårt för ensamhet så


Har du tränat honom för det? Gått ut längre och längre stunder osv osv.
stereo total:

Låter inte najs att ha hundrana i boxar ju. Hur stora var boxarna?


jag vet faktiskt inte exakt, jag såg inte utrymmena mer än på håll, jag antar att de inte vill att man ska komma in som främmande och störa hundarna så jag frågade faktiskt inte efter det.
De är ju inte mindre än vad lagen säger iaf. jag vet inte riktigt vad den säger, men man får ju inte förvara hundar i bur hur som helst, så de är ju inte hur små som helst.
Fick se det utrymmet de får vara lösa på, det var fin inhägnad skogsplätt.

Hunddagiset har bara fått toppenrecensioner från sina kunder så jag antar att det är mycket bra.
stereo total:

Hur länge får dom vara utanför burarna på dagiset?


jag vet inte exakt. tyvärr måste jag tacka ja till dagisplatsen oavsett vilket, för det är inte lätt att hitta dagis med så kort varsel, och min skola var kassa på att informera om praktikplats i tid. det handlar bara om en månad just nu, senare kommer jag nog använda mig av ett mindre hunddagis om jag inte upptäcker att detta är jättebra. Det är 50+ hundar där, så det känns lite stort tycker jag för att alla hundar ska "bli sedda".
Det är olika på olika dagis. Många har boxar, andra har alla hundar tillsammans.

Jag praktiserade på ett hunddagis där de hade alla hundar tillsammans (förutom löptikar) och det blev ofta bråk. Hundarna fick heller inte komma ut på promenader utan rastades i en hundgård.

De som hade dagiset ville vara som Cesar Milan, de körde hans metoder på dagisets hundar...

Men jag vet även dagis där de har hundar i box och där funkar det mycket bättre.
Artie:

hur hare varit där du jobbat


Boxar med ensamma hundar, soffor och grejer i varje box. Det finns lagar för hur de ska se ut, bland annat ska de ha en upphöjd sovplats om jag inte missminner mig, sedan ska de även inte ha insyn i varandras boxar och dessutom ska det finnas solljus och skugga i varje box.

De jag jobbade på hade även hundgårdar med dörrar som hunden kan öppna själv (eller som man kunde låsa) så att de alltid kunde vara ute.

Det finns mått för hur stora burarna ska vara också, men har de ej i huvudet.