Forumet - Hundläger ska locka unga till försvaret

Hundläger ska locka unga till försvaret

4476 1 27
schafer_liggande_nara_476x235-width476.j
Bild: Brukshundklubben.se


Försvarsmakten och Hemvärnet
har tillsammans med Svenska Brukshundklubben bjudit in 20 ungdomar mellan 15-25 år under höstlovet till Boden för ett så kallat "hundläger". Målet är att ungdomarna ska lockas till försvaret och lära sig hur man arbetar med och tränar tjänstehundar som används i försvarsarbetet.

Vad tycker ni om detta initiativ? Skulle detta locka er till försvaret? Om inte, hur tror ni att man lockar ungdomar till försvaret?
Den här tråden är taggad med taggen "Plusmoderering" vilket innebär att vi kommer att moderera hårdare i syfte att skapa trevliga trådar med givande diskussioner och debatter. Utöver våra allmänna regler innebär detta följande: Tagg för trådar där ni vill ha extra moderering.

Är detta ett bra sätt att locka unga till försvaret?

Senast ändrad 23 Oct 2014, 18:59 av Zymba

Spana också in:


Zymba: Ja!
Går mot strömmen och säger ja. Sverige behöver ett bra försvar och tjänstehundar (försvaret, polis, brandkår, sjukvård) är sjukt viktiga. De är ett av deras skarpaste verktyg och hundar i arbete är bra hundar. Det finns nog inte så många som vet att det finns ett behov av soldater med tjänstehundar så de struntar i att ansöka till försvaret.