Forumet - Hunger eller liberalism?

Hunger eller liberalism?

9976 0 132

Spana också in:


kukoxo:
Du vet förmodligen inte ens vad liberalism är Lämna tråd1 vänligen
Joo då, jag vet precis vad det betyder, men för att försäkra mig om att jag hade rätt så kollade jag NE lite snabbt som beskriver det såhär:

Liberalism (av liberal), samhällsåskådning och politisk ideologi med den enskilda människans frihet i centrum. Liberalismen urskiljer två huvudvarianter av frihetsbegreppet: frihet från tvång resp. valfrihet. Den förstnämnda avser rätten till politisk frihet, frihet från förtryck, tortyr och censur samt rörelsefrihet. Valfriheten avser människors rätt att fritt välja arbete, bostadsort och fritidssysselsättning, liksom konsumenternas rätt att fritt välja varor och tjänster samt rätten till etablering av företag (näringsfrihet). 

Har absolut inga problem med den här ideologin

Carolineelisabeth95: Haha var ju bara för att du ska förstå att jag vet vad det är, varför tycker du så illa om liberalismen då?
Det jag stör mig mest på är att alla ska vara Individuella-tramset, du får klara dig själv. En människa är inte skyldig en annan människa nånting t.ex vård, skolgång, pension etc. Motsatsen till socialism dvs, som går på att alla borde ha möjlighet till d jag nämnde.
Att man privatiserar allting är oxå 1 liberalgrej. Blir du sjuk, får missfall, får sparken etc är du körd 

kukoxo: Motivera :( fast hunger är 1 hemsk grej att uppleva
globaliseringen har fört fler ur fattigdom än någonsin innan. associerar globalisering-liberalism-rättigheter och möjligheter att hitta jobb. dåliga tillstånd är på grund av korruption i allmänhet 

jag litar inte på någon organisation helt ds, inte FN heller och "handeln" med utvinning, urmjölkning av naturtillgångar i fattiga är helt sjuk.
skyller inget av det på just liberalismen som har att göra med mänskliga rättigheter