Forumet - Hur äldre får han/hon vara?

Hur äldre får han/hon vara?

16633 0 29

Det finns fall där ett förhållande mellan en 15-åring och en 20-åring faktiskt funkar väldigt bra, det brukar väl vara då de faktiskt är kära. Men det händer ibland att 20-åringen är en man som utnyttjar 15-åringen för sex, förmodligen för att han är för omogen för att lyckas få någon i sin egen ålder. 

Så jag tycker det är ok, om 15-åringen kollar upp ordentligt vilken man 20-åringen egentligen är. Jag tycker att trots allt så kan man inte förbjuda två kära människor att vara tillsammans, om de nu är det. Nu utgick jag ifrån att 20-åringen var en man och 15-åringen en tjej, skulle väl kunna vara tvärtom, men antar att det är vanligast såhär :P 

Spana också in:

Det är väl upp till var och en var ens personliga gräns går, och jag tror att blir man kär så spelar inte åldern någon roll eftersom man redan klickat, liksom. Däremot ska jag inte säga att jag inte chockades av att en tjej jag känner blev ihop med en 43-åring när hon var 17. De har även barn tillsammans nu. Yep.

Yohio:

Vart går gränsen för hur äldre någons partner får vara? Är det ok att en 15-åring är ihop med en 20-åring?


Det är inte okej. 

Jag gillar regeln som säger att man skall dividera den äldsta åldern med 2 och sedan plussa på 7, där har du yngsta möjliga ålder som den äldre kan vara med. :) 

S3ON:
Det är inte okej. 

Jag gillar regeln som säger att man skall dividera den äldsta åldern med 2 och sedan plussa på 7, där har du yngsta möjliga ålder som den äldre kan vara med. :) 


En ganska efterbliven "regel" faktiskt. Såg någon 40-åring på Flashback som använde den och beräknade att det var okej för honom att vara ihop med en 27-åring men inte med en 26-åring. Var finns logiken i det?

Jag är inte särskilt åldersfixerad,  det är inte olagligt för en 20-åring att vara tillsammans med en 15-åring, så det är lugnt.