Forumet - Hur är det att ha en hamster?

Hur är det att ha en hamster?

8374 0 48
Jag funderar lite smått på att skaffa en hamster, hur är det? Är dom roliga att ha? Om man ska ha buren o så i sitt rum, stinker det mycket eller sådär lite? Min mamma är lite allergisk mot päls men går det om hon undviker att röra hamstern?

Blev lite många frågor, men jag hoppas någon kan ta tid och svara :)
Tacksam för svar.
Hamster måste vara bland de tråkigaste djur man kan ha. Jag har aldrig haft en själv, men de gör ju ingenting. Dessutom brukar de inte bli speciellt tama vad jag har hört.

Däremot har jag haft en råtta och det är något helt annat. De är sociala och keliga, min råtta blunda och njöt när man klappa honom och tryckte huvudet emot en, har aldrig sett en annan gnagare göra så. De är smartare än andra gnagare också.

Dessutom lever råttor bara i ~3 år, vilket kan vara väldigt praktiskt om din livssituation ändras.
Nerry:

Om man ska ha buren o så i sitt rum, stinker det mycket eller sådär lite?


När jag hade råtta bytte jag i hela buren en gång i veckan och dagarna innan nästa byte luktade det väl lite. Men det hela beror på hur ofta du byter, det är ju bara att städa buren när det börjar lukta.
Alltså, om hamstrar är kul eller inte beror ju på ens eget intresse och vad man gör med de. Gör man ingenting annat än matar, vattnar och rengör så är det ju klart att de inte blir roliga husdjur heller...

Hur som helst, min erfarenhet är iaf att det beror på hamstern. Har haft ett fåtal hamstrar som jag connectat med, resten har varit rätt tråkiga. Inte just för att hamstrar är tråkiga utan mer för att jag inte är speciellt hamsterintresserad, det är fel djur för mig.

Stinker tycker jag inte att det gör, verkligen inte. Det är la bara att hålla buren ren och ha bra strö som typ Toa-Lätt eller stl-strö :P

Om det funkar för allergiker går inte att säga, det är olika. Finns allergiker som skulle reagera direkt, finns allergiker som inte reagerar förrän vid kontakt, finns allergiker som tål hamstrar trots att de inte tål andra pälsdjur, osv. Men rent generellt tror jag att hamstrar inte brukar vara så farliga, även om de kanske inte kan klassas som allergivänliga heller.

Och slutligen, råttor måste jag få avråda från. De må vara världens bästa djur, men de brukar vara jävligt allergena också :P

Spana också in:

Luna Lovegood:

Dold text:


aa, sålde 5 st idag, till en kille på 15 som blev helt kär i dem när han såg dem. Sånt är kul. Dold text: köper även en merinohane av Liza, får se vad för söta ungar den kan tänkas ge? Hanen vi köpte från jens är fortfarande lite för feg för att betäcka, när honorna brunstar blirhan rädd och försöker gömma sig under/bakom vattenskålen. Charmör.
Luna Lovegood:

Dold text: Jag har ordnat suuuupersponsring så sent som idag!


nja, tänkt och tänkt. Blir väl pet då, eftersom våra teddysar inte har "the look"
Ska kolla på vår teddyhane och se om han är nåt att ha, annars kommer vi inte åka. Har dålig koll, när är det? Vi kanske åker för att hämta/lämna marsvin? HAR FÅTT EN KUND I UMEÅ HUR TUSAN FRAKTAR MAN DEM DIT? vet du nån som har "vägarna förbi" där? [shake]
de kan vara väldigt jobbiga vissa gånger .. [rolleyes]
min förra hamster var ganska rolig, hon kröp runt på vårat köksbord och där låg ett par indianpärlor, vilket jag inte såg. plötsligt ser jag att hon sitter och drar i nånting i hennes mun, det hade fastnat en pärla på hennes små tänder. hur hon lyckades med det har jag ingen aning om. det var iaf ett jävla jobb att få bort den[sad] stackarn haha
"Hamstern" är ett underbart djur, det sägs att man inte lever på riktigt innan man har "hamster". Jag själv funderade alltid på att skaffa "hamster" men jag var orolig över de påstådda farorna med "hamster". Nu vet jag dock att "hamster" är det bästa som finns. Men max två ggr per dag.