Forumet - hur är det att vara hemlös?

hur är det att vara hemlös?

5554 1 74

skulle vara drygt att vara det under vintern. okej att vara det under sommaren, under förutsättning att man har pengar och är hyfsat socialt kompetent. och jag menar, jag klarar mig på den senare punkten, så ribban är inte superhög heller. men det beror på sysselsättning också. jobb och hemlöshet skulle nog vara drygt.

Spana också in:

visst säkert inte kul, men hur kul är det att betala för att ha någonstans att bo?? vilket inte alla har råd med. och endel människor får inte ens komma in i sverige, för att dom är flyktingar. visste ni att personer som tänkt tjäna pengar på att spela musik och är zigenare inte får vara i sverige? senså finns det massa flyktingar som kommer från krig och vill fly från sina krig för att överleva som måste bo i små fängelserliknande rum i sverige innan dom fått asyl, och dom måste ljuga för dom får inte söka asyl här om inte sverige är det första landet dom landat/stannat i sedan dom lämnat sitt hemland??

Schism: man träffar intressanta människor och ser saker ur deras perspektiv. man lär sig att uppskatta sånt man tidigare tagit för givet (tex säng, tak för huvudet, mat). man känner sig väldigt blottad. skulle inte vilja vara hemlös på riktigt, dvs under lång period.
Bra sagt. Kunde inte hålla med mer. Hemlös måste vara min värsta mardröm. Bodde man i Florida eller nåt hade det väl inte varit ett lika stort problem. Men med tanke på vår vinter...
Stöd till alla hemlösa! Kämpa på en dag kommer ni få ert!

Jag tycker att det låter väldigt dumt att välja att "bli hemlös". Du kommer inte tycka om det och det är väldigt svårt att komma ur det. 

Som hemlös kommer du inte få något jobb och utan pengar kommer det vara i princip omöjligt för dig att få ett hem igen. Du kommer få leva på att samla pantburkar och förmodligen bli missbrukare. Men visst, vill du vara hemlös så.