Forumet - Hur är en bra chef?

Hur är en bra chef?

827 1 48

Jag är anställd hos ett företag som är en av de största aktörerna inom svenskt näringsliv, nu är det så att min chef har rekommenderat mig till ett chefsjobb inom koncernen vilket jag har fått ganska tydliga hints om att det är "klappat och klart". De förväntar sig väl en ökad lojalitet när de befordrar ur de egna leden, något jag inte klagar på då lönekuvertet kommer bli åtskilligt tjockare för min del. ;-)

Problemet är dock att jag har ljugit sanslöst mycket och spelat ett väldigt högt spel under lång tid, med andra ord så tror min arbetsgivare att jag besitter nödvändig kompetens för att hantera ett chefsjobb, något jag absolut inte gör mer än att jag kan ge ett självsäkert intryck och låta som att jag vet vad jag pratar om trots att jag inte har någon aning.

Jag vill väldigt gärna ha tips på hur en bra chef agerar, kom gärna med anekdoter från era egna chefer eller rekommendera sidor eller liknande. Hur motiverar bra chefer sina anställda? Allt matnyttigt tas tacksamt emot! 

Mvh

Spana också in:


Untouchable: Hahahaha, hur i hela fridens namn kunde du komma fram till den slutsatsen? Har du inte reflekterat över att detta är en sida som riktar sig till unga och att det finns många här som är väldigt unga?
Menar du att jag borde anta att alla är tramsiga idioter som inte har något bättre för sig än att larva sig? Visst tänk så du men jag är lite för rädd om min människosyn för att kategorisera människor på det viset. Att någon är ung behöver inte innebära att den är efterbliven.
S3ON: Just go with the flow!
Bra tips!

jag har haft världens bästa chef. blev så ledsen när hon slutade, men är glad för henne eftersom det var ett bra jobb hon fick efteråt som hon nu verkar trivas på och hon blev dessutom headhuntad.

hon skämtade mycket med de anställda, kallade dem för olika saker (mig kallade hon för mitt efternamn t ex, och hon frågade mig även hur man säger hej på armeniska och hälsade alltid på mig på armeniska), och hade en del interna skämt med alla. hon var uppmuntrande - t ex om hon smsade mig och frågade om jag kunde jobba nån dag och jag svarade snabbt så sa hon inte bara "ok tack, skriver in det i schemat" utan hon sa liksom "tack, du är så jävla snabb på att svara! vilken klippa! :D ha en bra dag!" och så. hon var liksom en sån som fick en att känna sig behövd, hon fick en att känna att man gjorde ett bra jobb.

samtidigt kunde hon, när det väl gällde, vara hård. inte hård så att man blir rädd och känner sig utsatt, utan mer bara förklarar att "nu gick du för långt". t ex när en anställd bara gick ifrån jobbet när han egentligen skulle ta det sena passet, så fick jag ta det istället eftersom han bara stack utan att säga nåt. då ringde hon upp honom på mobilen och sa lugnt men ändå allvarligt att "det här är inte okej, det är taskigt mot dina medarbetare och du gjorde fel. gör inte om det igen!". 

åh saknar henne. hon var riktigt bra. träffade på henne på tuben för inte så länge sen, vi pratade jättemycket. en riktigt härlig kvinna!