Forumet - Hur är engelska A på gymnasiet?

Hur är engelska A på gymnasiet?

2338 0 28
Hej, jag går nu i nian och ska med de börja gymnasiet nästa år, men jag är så sjukt nervös. Eftersom jag är så dålig i engelska, vilket jag har haft svårt med hela mitt liv.

Men till saken, jag har jag lite frågor angående engelska A kursen.

Är Kursen svår med jämförelse nians engelska?

Kan jag kräva den hjälp jag kommer behöva i engelska? Alltså typ stödundervisning.

tack på för hand:D

Spana också in:

wankern:

Är Kursen svår med jämförelse nians engelska?


Jonnybravo91:

Samtliga A-kurser är bara repetition av vad du läste på högstadiet.
wankern:

Kan jag kräva den hjälp jag kommer behöva i engelska? Alltså typ stödundervisning.


Det ska du kunna. Men verkligheten kan se annorlunda ut beroende på skolans resurser. Har en kompis som verkligen behövde stödundervisning i matte B förra året. Skolan ordnade aldrig det, så nu läser han matte B i år igen. I och för sig var någon lärare snäll och sa att min kompis kunde komma till honom en timme innan skolan varje fredagmorgon för stödundervisning. Men det rann nog ut i sanden efter ett tag.

Men det behöver som sagt inte vara så. Troligtvis har din skola tillräckligt med resurser för att ge dig stödundervisning om det blir nödvändigt [cheers]
jag går sam-sam nu och jag har alltid haft väldigt lätt på engelska och tyckte det var väldigt icke-utmanande på högstadiet, vi hade en massa strul med lärare och grejer. allting var verkligen en piss i mississippi i nian. i engelska A tyckte jag inte det var så stor skillnad, bara det att vi läser betydligt mer böcker, och det hade vi aldrig gjort innan, så tyckte det var svårt innan man "växte" in i språket så att säga. men sen vet jag att samhällarna på vår skola får rätt mycket mer litteratur att plöja igenom. annars reagerade jag bara på att mitt första tal skulle vara i minst 20 min... hade väl haft max fem under hela högstadiet, haha.
men sådär på ett helhetsintryck - nej, ungefär samma nivå.