Forumet - Hur är er relation till smink?

Hur är er relation till smink?

5595 0 64

Ja, som frågan lyder så undrar jag hur er relation är till smink. Frågan ställs först och främst till de som överhuvudtaget har en relation till smink, dvs sminkanvändare, men ni som inte använder smink är så klart välkomna att bidra med era tankar och synpunkter kring smink.

Varsågoda!

Psst! En liten fotnot bara: 
"Jag använder lite smink dagligen" och "Jag använder mycket smink dagligen" är givetvis ganska otydliga svarsalternativ eftersom alla har olika uppfattning om vad som är lite och mycket. Ni som väljer dessa alternativ får gärna utveckla era svar så att det blir tydligare.

Senast ändrad 31 Mar 2014, 13:45 av André Vifot Haas

Jag röstade på "Jag använder smink ibland när jag vill piffa upp mig lite extra". Min relation till smink är ganska okomplicerad. Jag sminkar mig väldigt sällan, och då är det oftast om jag ska göra något särskilt - typ gå på ett event, fest, ut och käka middag med vänner osv. Jag använder ibland concealer om jag vill täcka något och pudrar på med lite rouge, men oftast blir det bara eyeliner eller ögonskugga, mascara och lite läppstift. 

Jag sminkade mig mer när jag var yngre (typ 15-16), men då var jag så mån om att "passa in" och gjorde det inte för min egen skull. När jag blev äldre slutade jag så småningom att bry mig, och numera är smink bara ett sätt att "piffa upp mig" snarare än en daglig rutin.

Spana också in:


snor: Jag använder mycket smink dagligen
Röstade på detta för att jag är en ganska social person som väldigt sällan sitter inne en hel dag. När jag går ut vill jag se fräsch ut och använder smink för att korrigera exempelvis röda toner i huden samt framhäva mina bättre drag lite extra. Ögonbrynen och ögonen överlag är väldigt viktiga för mig. Värt att tillägga är väl att jag sminkar mig för min egen skull och inte för någon annans.

snor: Jag använder smink ibland när jag vill piffa upp mig lite extra
snor: Jag använder lite smink dagligen
röstade på ibland men det varierar. det beror mycket på hur mycket tid jag har, humöret, vad jag ska göra och hur jag tycker att jag ser ut. tycker att jag ofta ser blek och trött ut utan smink men ibland så orkar jag inte bry mig. vissa dagar sminkar jag mig, vissa dagar inte. 

snor: Jag använder smink ibland när jag vill piffa upp mig lite extra
Förut sminkade jag mig dagligen oavsett om jag skulle på fest eller till bensinmacken för att köpa mjölk, men nu är det mycket lugnare. Jag har också ändrat inställning till smink i sig, förut var det verkligen "för att dölja skavankerna", idag är det för att uttrycka mig kreativt och låta ansiktet vara målarduken jag förhöjer och förskönar vissa drag med.