Forumet - Hur är eran självkänsla?

Hur är eran självkänsla?

4205 0 48

Spana också in:


Nachac: Noll.
Grattis till dig!!

Tickstart: Haha alltså har svårt att göra dessa test, man vet ju vilket svar som är det rätta.. Frågan är om det är ett mått på dålig självkänsla (jag vet fortfarande inte vad skillnaden på det och självförtroende är btw), att man inte törs säga att man har dålig självkänsla...
Du menar att man ljuger för sig själv? Ja.. det är ju ett problem många "enkäter" dras med
Besvärligt som alltid. Det beror ju på när/med vilka. Som tex: "Det är väldigt viktigt att andra inte ogillar mig" Svar: "Jag bryr mig egentligen inte om vad de tycker, däremot är jag för fragil för att orka bli indragen i en massa onödigt bråk när jag redan har så svårt att bli entusiastisk över livet", och frågan: "Jag undviker att säga saker innan jag vet vad andra tycker" - det beror ju på sällskap, bland vänner är det inte så, men bland folk i allmänhet är det ofta så eftersom jag inte orkar bråk och tjafs. 

Jag tycker att sådana här test alltid utgår från en svartvit syn av typen: "Du beter dig likadant med dina kolleger som med nära vänner" och liknande enkelt tänk.  

Hur som helst: 7 poäng fick jag.

Lounge: Du menar att man ljuger för sig själv? Ja.. det är ju ett problem många "enkäter" dras med
naw du är så gulli btw Rodnar är du lika snäll irl eller hur är du, du bor i sthlm och ser inte direkt ut som nån som behöver vara snäll för att vara framgångsrik... Fast folk har ju fått för sig ganska konstiga saker om mig utifrån hur jag skriver så, det behöver ju inte vara så. Förutsätter att du är medel-trevlig då :$

mynona: Jag tycker att sådana här test alltid utgår från en svartvit syn av typen: "Du beter dig likadant med dina kolleger som med nära vänner" och liknande enkelt tänk.
Ja, jag håller med dig. Är samma med testen inom psykiatrin. Knepiga.. Men tror man får försöka tänka i vilken utsträckning av de sociala interaktioner man utsätts för på daglig basis (både vänner och allmänhet).

Tickstart: naw du är så gulli btw  är du lika snäll irl eller hur är du, du bor i sthlm och ser inte direkt ut som nån som behöver vara snäll för att vara framgångsrik... Fast folk har ju fått för sig ganska konstiga saker om mig utifrån hur jag skriver så, det behöver ju inte vara så. Förutsätter att du är medel-trevlig då :$
"Du ser inte ut som någon som behöver vara snäll för att vara framgångsrik" haha! Vilken komplimang.

Lounge: Ja, jag håller med dig. Är samma med testen inom psykiatrin. Knepiga.. Men tror man får försöka tänka i vilken utsträckning av de sociala interaktioner man utsätts för på daglig basis (både vänner och allmänhet).
Ja, jag förstår ju att man tvingas "avrunda" osv. Det är svårt för mig, jag tänker alltid ur så många synvinklar samtidigt, men jag är ändå alltid villig att göra tester. 

Kan dock lägga till att jag håller med om testets bedömning: jag har som regel en god självkänsla och en god relation till mig själv, även om mitt självförtroende inte är lika bra som min självkänsla. Jag är nog född med en bra självkänsla, eller så är det min ömma moders förtjänst, är tacksam för det. Mitt självförtroende är betydligt lägre dock, som sagt. 

bestseller2:
Sover

"Behöver vara snäll". Skulle det vara något ansträngande, menar du?

va?

självklart kommer personer som har ett högre inneboende värde (t.ex genom att vara attraktiva) och således behöver göra mindre för andra för att bli uppskattade och inkluderade överlag att göra mindre saker för andra. snällhet är en grej man gör i en social kontext. inte en magisk specialkraft. snällhet påverkas av utbud&efterfrågan och incitament, precis som alla andra beteenden.