Forumet - Hur är eran svenska?

Hur är eran svenska?

959 1 25
För mig har det börjat bli så att jag tappat mer och mer ord på svenska. Jag läser, lyssnar, kollar,tänker, pratar bara med mina vänner (även de svenska) etc etc nästan bara på engelska. Jag försöker även nu lära mig arabiska (cuss kul:p) och den kursen är på engelska. 
Hur är eran svenska och hur har den blivit med tiden? Är ni bättre på engelska än svenska (om ni har svenska som modersmål). Diskutera inom området med detta , engelska vs svenska.

Spana också in:

Också märkt detta, får hjärnsläpp ganska ofta, har lättare för att plocka fram det engelska ordet än det svenska när det gäller mer 'avancerade' ord så får ibland gå via google translate till svenska för att hitta det jag söker... :$ 

Men är inte bättre på engelska än svenska överlag, nej. Fortfarande tvärt om på den fronten.
Den är inget vidare. Engelskan är inte heller så bra, men den är nog bättre. Uttalet av engelska är kass dock. Det låter bra i mina öron men när jag själv spelat in och lyssnar på migsjälv så hörs det som att jag verkligen överanstränger mig att få till uttal utan att jag gör det, för migsjälv så talar jag lugnt och helt vanligt men det låter inte alls så när jag sedan lyssnar. Jobbigt.
Är lika bra på engelska som svenska, sedan talar jag ryska och finska utöver det även om finskan är klart sämst. Kan skifta felfritt mellan de språk jag kan, åtminstone för det mesta, ibland när jag är stressad så kan jag tappa bort ett ord och/eller ersätta det med samma ord på något av de andra språken. Syrran och jag pratar mest på engelska med varandra.

vonKissekatt: Kan någon rätta rubriken plz mvh tvångstanke

Crysilis: Vad är felet? "er" istället för "eran"?

vonKissekatt: Ja. "Eran" är ngt konstigt talspråk.
I vissa fall kan det vara helt ok att skriftledes använda talspråk såvida stavning och grammatik är rätt samt att inte ordet kan missuppfattas. Ordet eran som TS använder i detta fallet syftar på pronomet er. Missuppfattningen skulle kunna bli att man tar ordet eran för just vad det är dvs epok eller tidevarv typ den bästa eran i Sverige under 1900-talet var....

För övrigt är väl eran inget konstigt talspråk utan snarare ett reletivt vanligt talspråk som även används av politiker.

Förvånas rent allmänt vad som hänt med svenska språket. Anser själv att mina svenskakunnskaper är mycket goda. Engelskan är sådär trots att jag bott kortare tider under min uppväxt i Los Angeles med mina föräldrar. Men man glömmer lätt ett andraspråk om man inte använder det dagligen vilket jag inte gör.