Forumet - Hur är ett bra café?

Hur är ett bra café?

1969 1 75
Hur ska ett café vara för att vara bra? Vad ska serveras? Vilka tider ska det vara öppet? Vad ska finnas där? Ska det vara lättillgängligt via bil eller till fots främst? Ska det vara stort eller litet? Vilken atmosfär? Ska det finnas aktiviteter? Osv osv.

Helt enkelt, hur tycker du att det perfekta caféet är? [smile]

Spana också in:

Zhukuang:

Vad ska serveras?


-bryggkaffe, te, latte och sånt
-stora smörgåsar med mycket innehåll
-sallad
-kanelbullar

Zhukuang:

Vilka tider ska det vara öppet?


eftermiddag och fram till minst 22:00

Zhukuang:

Ska det vara lättillgängligt via bil eller till fots främst?


till fots. gärna i ett mysigt gammalt område.

Zhukuang:

Ska det vara stort eller litet? Vilken atmosfär?


det ska inte vara för litet, men det ska inte vara så otroligt modernt.
-stora mysiga koppar
-SKÖNA soffor och COOLA fotöljer
-bokhylla med gamla böcker och uppslagsverk etc.
Cafét ska vara mysigt och trivsamt. Mycket trä och vitt. TÄNDA LJUS!!!!!

Zhukuang:

Ska det finnas aktiviteter?


sällskapsspel!!!!! fattas på varenda fik
Beror på varför man går dit. Vill man bara gå in i värmen en kall vinterdag för att mysa ska det finnas stora mörka fåtöljer att krypa upp i, svarta/röda/bruna väggar å golv, lagom dunkelt och massa tända smålampor.

Tänk dig någon liten skotsk pub fast med caféinredning typ.
Lite dunkelt med vackra sammetsstoppning i vinrött, trämöbler och väldigt fylliga och extravaganta efterrätter, gärna mycket chokladigt och kladdigt men också överdrivet och gräddiga och mhhhmmm...

Vackert porslin (gärna med någon nice detalj som typ "spetsstrumpor" i svart till koppar och sånt.

Mysig musik, mycket bluesigt typ. Gärna med en stor uteservering.

Även enklare luncher/middagar (vegetariskt) och sallader, drycker osv typ hemgjorda röror och mycket soppor och auberginelasange.

[love]
Okej, om det finns gott kaffe, hembakt fika (till vettigt pris) med bra alternativ för allergiker samt lite lättare matalternativ och någon bokhylla med böcker och tidningar för utlåning samt sällskapsspel och pussel, wifi, bra med plats för att parkera barnvagnar/rullator, barnstolar, fåtöljer, soffor.. skulle det vara bra?

Samt att det var en mysig och lugn atmosfär med en lagom blandning av gammalt och nytt och ganska lättillgängligt både till fots och med bil (finns parkeringsmöjligheter) och att det fanns en liten uteservering på sommaren.

Möjlighet för unga lokala konstnärer att ställa ut sina verk och kanske att det är lite aktiviteter ibland, så som att lokala band/trubadurer spelar, poesi/berättarkväll, tjejkväll, sportkväll eller barnteater/lek/sång/saga en lördagseftermiddag och liknande... skulle det vara lockande?

Med öppettider från lunch och fram till ca kl.21-22 på vardagar och till kring 01-tiden på helger.
tycker det ska vara goda saker inte äckliga gamla som kostar 100 kr st

inatt drömde jag att jag beställde kaffe åt min vän och kaffelatte åt mig sj så var personalen jättejobbig och ville lägga mer mjölk i mitt kaffe och han följde efter mig och satet sig vid ett bord och berättade om några som satt i ett flera meter högt hus och ritade fyrar

tkr personalen ska vara chill och inte småprata för mkt och så ska det inte bara finnas äckliga skinkmackor eller gamla chokladpollar med pärlsocker på
Dekadent:

Ni borde ej diskriminera rökare


Hur är det med att diskriminera ickerökare och allergiker då? Om man tillåter rökare att bolma fritt på uteservering (inomhus råder faktiskt rökförbud, tur nog), så kan det göra att allergiker, ickerökare och barnfamiljer väljer att inte komma. Det är min/vår erfarenhet åtminstone.

Alternativt att man delar upp uteserveringen, där rökare kan sitta på ena sidan huset och ickerökare på andra sidan. Då är det fritt fram för alla att välja.