Forumet - Hur är Gymnasiet jämfört med Högstadiet? Bättre eller sämre?

Hur är Gymnasiet jämfört med Högstadiet? Bättre eller sämre?

10117 2 53
Jag har hört så mycket ifrån lärare och så om Gymnasiet, enligt dom kommer jag trivas mycket bättre där för att det är mer "moget" och fler människor, alltså större chans att träffa någon likgiltig.

Hur sann är detta påstående tycker ni som gått/går gymnasiet?

Jag själv tycker att ganska många av eleverna i högstadiet där jag går nu (årskurs 9) är ganska barnsliga, med det menar jag inte att man ska sitta helt seriösa och diskutera rymden utan mer att dom inte borde springa runt så mycket och skrika (bla.).

Hur är det i gymnasiet?

Jobbet i högstadiet är intensivt, iaf där jag går. Man får ständigt nya läxor så har alltid jobb hemma på kvällarna.

Hur är det i gymnasiet?

Och slutligen, är högstadiet bättre än Gymnasiet eller vice versa?
Personliga åsikter så klart men en majoritet måste det ju finnas. [smile]

Spana också in:

HealTheWorld:

Och slutligen, är högstadiet bättre än Gymnasiet eller vice versa?
Personliga åsikter så klart men en majoritet måste det ju finnas.


Tycker gymnasiet då man oftast hamnar med mer likasinnade människor. Man dock ha otur och inte hamna i en bra klass till en början, vilket jag gjorde, men då är det ingen panik då det brukar gå att fixa! [cute] Jag kände dessutom att man fick lite mer respekt av lärare också, men kanske bara är min uppfattning! Och man kommer ha ett antal valbara kurser! [smile] vilket jag knappt hade i högstadiet förutom sk B-språk och trä- eller syslöjd.
absentthinking:

duktig ska man va


hehe, gäller ju dock att upprätthålla språken också.. vilket jag inte direkt gjorde. Men funderar på att ta mig an spanskan och franskan igen! PÅ högstadiet jag gick på, så kunde man antingen välja Kulturklass eller Europaklass(skrev fel innan, är slarvig idag!). Kulturklass innebar att man hade teater/drama också fast det ingick i betyget för Svenska. Europaklass innebar att man läste ett till språk och extra mycket geografi, men fick ett till språkbetyg. [shake]
absentthinking:

that's the word, om jag kommer in på språkinriktningen kommer jag börja läsa mandarin (och jag kan redan tala 7 språk flytande)


Nice! Vilka talar du? Svenska, engelska, arabiska kanske? Vilka fler? [cute] Planerat på att plugga utomlands sen och nyttja dina språkkunskaper?